راهنمای خرید کیستون – چطور کیستون مناسب انتخاب کنیم؟

در این راهنمای خرید کیستون شبکه قصد داریم به بررسی این قطعه‌ی کوچک ولی کاربردی بپردازیم. در سیستمی کابل‌ها بدون کانکتور هیچ کاری نمی‌تونن انجام بدن. یکی از رایج‌ترین کابل‌ها، همون کابل‌های اترنت شبکه هستند که با کانکتورهای کیستون به تجهیزات وصل میشن. معمولا سوکتی که برای این نوع کابل استفاده میشه rj45 هست. ولی ما سوکت‌ها و کیستون‌های rj11 هم داریم که برای تلفن به کار میرن. میشه گفت جک‌های کیستون یک راهکار مقرون به صرفه و راحت برای متصل کردن کابل‌های اترنت در شبکه به حساب میاد. در این راهنمای خرید کیستون ما اول این قطعه‌ی پرکاربرد رو به شما معرفی می‌کنیم و بعد میریم سراغ نکاتی که موقع خریدش باید بهشون توجه کنید.

راهنمای خرید کیستون شبکه

کیستون چیست؟

قبل از اینکه بریم سراغ راهنمای خرید کیستون، بهتره یک درک بهتری از این وسیله داشته باشیم. به طور کلی کیستون یک وسیله‌ی ورودی برای انتقال داده بین کابل شبکه و ابزارهای مختلف هست. شما می‌تونید این ماژول رو در یک دیواره کیستون، جعبه‌های نصب یا پچ پنل‌ها استفاده کنید. در واقع میشه گفت کیستون یک مکعب با کاربردهای فراوان در شبکه است. کیستون‌ها انواع مختلفی دارند؛ ولی رایج‌ترین نوعشون همون کیستون‌های اترنت هست که برای شبکه به کار میره.

 امروزه کیستون‌ها رو هم با همین کاربرد می‌شناسند. در قسمت جلویی کیستون یک پورت ورودی سوکت شبکه قرار داره. در داخل این پورت یکسری پین هست که از میکرون طلا ساخته شدند. این پورت برای ورود سوکت‌های rj45 یا rj11 به کار میره. شما می‌تونید هر نوع کابل فله یا پچ کوردی رو به این کیستون‌ها متصل کنید. در پشت کیستون هم یک قسمت پانچ هست که می‌تونید کابل رو بهش متصل کنید. عمده‌ترین کاربرد کیستون‌ها برای موارد زیر هست:

  • استفاده در پچ پنل‌ها در شبکه
  • نصب در فیس پلیت دیواری اترنت
  • نصب روی سقف و دیواره
  • استفاده در نقاط اتصال کابل‌ها

تا اینجا با کیستون آشنا شدید، در ادامه این راهنمای خرید کیستون به بررسی انواع و ویژگی‌های این قطعه می‌پردازیم.

انواع کیستون شبکه

بررسی انواع کیستون

در این بخش از راهنمای خرید کیستون قصد داریم انواع کیستون‌ها رو بررسی کنیم. کیستون‌ها از نظر نوع، روکش و شکل‌شون به دسته‌های مختلفی تقسیم میشن. در ادامه این دسته‌بندی‌ها رو با هم بررسی می‌کنیم:

انواع کیستون از نظر نوع

گفتیم که کیستون‌ها در دو نوع کیستون rj11 و rj45 ساخته میشن. البته نوع rj45 اون که برای کابل‌های اترنت هست، خیلی رایج‌تره. در یک تقسیم بندی دیگه کیستون‌ها رو از نظر نوع کابل ورودی هم به دسته‌های زیر تقسیم میشه:

  • Cat5e: حداقل استاندارد برای کابل‌های جفت تابیده بدون شیلد هست که برای شبکه‌های لن استفاده میشه و پهنای باند 100 گاهرتزی داره.
  • Cat6: کیستون cat6 و نوع قبلی رایج‌ترین نوع کیستون‌های داخل بازار هستند. این نوع می‌تونه تا پهنای باند 250 مگاهرتز رو ساپورت کنه. همچنین مقاومت خوبی در برابر نویز و همشنوایی داره.
  • Cat6a: کیستون‌های این نوع بیشتر برای دیتاسنترها و مراکز تجاری استفاده میشه. از این کیستون می‌تونید برای کابل‌های Cat6 و Cat5e هم استفاده کنید. سرعت این کیستون به 10 گیگابیت‌ثانیه هم می‌رسه.
  • Cat7: کیستون‌های نسل هفت برای کابل‌های روکش‌دار استفاده میشه. این نوع نسبت به نوع‌های قبلی سرعت بهتری داره و نویز رو تا حد زیادی کاهش میده. پهنای باند این کیستون‌ها به 600 مگاهرتز می‌رسه.
کیستون شیلددار و بدون شیلد

انواع کیستون از نظر روکش

در این بخش از راهنمای خرید کیستون تلفن و شبکه شما با دو نوع رایج کیستون آشنا میشید:

  • کیستون بدون شیلد: کیستون‌های بدون شیلد نسبت به نوع شیلددار بیشتر استفاده میشن. معمولا داخل پچ پنل‌ها یا دیواره‌ها از این نوع نصب میشه. نوع بدون شیلد هیچ حفاظی روی قسمت پلاستیکی کیستون نیست. معمولا این نوع کیستون در برابر نویز و تداخل مقاومت خیلی زیادی نداره.
  • کیستون‌های شیلددار: این نوع کیستون یک روکش آلومینیومی در قسمت بیرونی دارند که از شبکه در برابر تداخل سیگنال محافظت می‌کنه. معمولا جاهایی که تداخل الکترومغناطیسی وجود داره، بهتره از این نوع کیستون استفاده کنید. اگرچه وجود یک لایه‌ی اضافه روی کیستون ممکنه اجازه نده که این قطعه رو در پچ پنل‌ها یا بعضی جاها نصب کنید.

این نکته رو در نظر داشته باشید که وقتی از کیستون شیلددار یا همان کیستون sftp استفاده می‌کنید، بهتره که کل کانال شیلددار باشه تا بهترین نتیجه رو بدست بیارید. به طور کلی وقتی که قصد انتخاب کیستون شیلددار یا بدون شیلد رو دارید، مناسب‌تره که نوع مشابه کابل رو انتخاب کنید.

انواع کیستون از نظر شکل ظاهری

یکی دیگه از تفاوت‌های کیستون‌ها که در این راهنمای خرید کیستون باهاش آشنا میشید، طراحی اوناست. معمولا کیستون‌ها رو در دو شکل طراحی می‌کنند:

  • کیستون‌های 90 درجه
  • کیستون‌های 180 درجه

این تفاوت درجه در کیستون‌ها مربوط به انتهای پشتی ماژول کیستون هست. اگرچه قسمت جلویی کیستون یک استاندارد مشخص داره و اکثر جاها میشه ازش استفاده کرد. ولی قسمت پشتی بسته به جایی که قراره نصب بشه، با زاویه‌ی مناسب بخرید. خیلی اوقات کابل شما از پشت به شکل مستقیم وارد کیستون میشه و کیستون 90 درجه مناسب هست. اما بعضی اوقات کابل کیستون از بالا وارد میشه. در چنین مواقعی بهتره از کیستون‌های 180 درجه استفاده کنید.

هر کدوم از این دو نوع کیستون رو که انتخاب کنید، هیچ اختلاف سرعتی بینشون وجود نداره.
خرید کیستون

بررسی ویژگی‌های کیستون شبکه

در این قسمت از راهنمای خرید کیستون بد نیست کمی درباره‌ی کیستو‌ن‌های شبکه صحبت کنیم. این نوع کیستون همون‌طور که از اسمش پیداست، برای کابل‌های اترنت قابل استفاده هستند. سوکتی که در این نوع وارد میشه RJ45 هست. این نوع کیستون 8 پین دارند که با دو الگوی 568A یا 568B لیبل‌گذاری میشه. این نوع کیستون معمولا با دو سایز پهن و باریک طراحی میشن و هر کدوم در جای خاصی به کار میره. جنس بدنه‌ی کیستون معمولا از جنس فلز در نوع شیلددار یا PVC در نوع بدون شیلد هست.

نوع فلزی کیستون‌ها بیشتر برای سیستم‌های انتقال برق استفاده میشه. شما می‌تونید یک کیستون شبکه رو در فیس پلیت، باکس اوتلت یا پنل نصب کنید. برای نصب کیستون هم بهتره از آچار پانچ استفاده کنید تا کارتون راحت‌تر بشه. برندهایی مثل کیستون نگزنس، این قطعات رو در انواع مختلف شیلددار و بدون شیلد تولید می‌کنند.

بررسی ویژگی‌های کیستون تلفن

دومین مدل کیستونی که در این راهنمای خرید کیستون باهاش آشنا شدید، کیستون تلفن هست. این کیستون چهار پین داره و مادگی کانکتور RJ11 داخلش قرار گرفته است. از این کیستون برای اتصال کابل‌ها و سوکت‌های تلفن به تجهیزات مخابراتی استفاده میشه. نوع کابلی که در شبکه‌های تلفن به کار میره کابل cat3 هست که از نظر ضخامت هم تقریبا نصف یک کابل شبکه اندازه داره. نصب کیستون تلفن به شکل tool less انجام میشه. یعنی برای نصب این قطعه به هر کابلی شما نیاز به هیچ آچار یا وسیله‌ی خاصی ندارید. برندهای مختلفی کیستون تلفن تولید می‌کنند؛ مثل کیستون لگراند که از مزیت‌های اون میشه به داشتن فیس پلیت همراه کیستون اشاره کرد.

راهنمای خرید کیستون تلفن و شبکه

راهنمای خرید کیستون مناسب

در این قسمت از راهنمای خرید کیستون شبکه قصد داریم به شما بگیم که موقع خرید کیستون به چه نکاتی توجه داشته باشید. به صورت کلی وقتی که قصد انتخاب کیستون مناسب برای شبکه‌تون را دارید، بهتره به این چهار فاکتور دقت کنید:

  1. انتخاب نوع درست: قبل از هر چیز مطمئن بشید که نوع کیستون شما با نوع کابل‌هاتون همخوانی داره. معمولا کیستون‌های نوع بالاتر با کابل‌های نسل‌های پایین‌تر یا هم نسل خودشون سازگارند. یعنی یک کیستون cat6 رو می‌تونید برای کابل‌های cat5 و cat6 به کار ببرید. اگرچه بهتره نوعشون یکی باشه. این مسئله از دو جنبه اهمیت داره. اول اینکه کیستون بهترین عملکرد رو از خودش نشون میده. دوم اینکه سیم‌ها به خوبی داخل کیستون فیکس میشن.
  2. شیلددار و بدون شیلد: یکی دیگه از مسائلی که در این راهنمای خرید کیستون بهش اشاره کردیم، روکش کیستون بود. گفتیم که یکسری کیستون‌ها شیلددار هستند و یک روکش آلومینیومی روی کیستون کشیده شده است. این نوع کیستون برای سیستم ارتینگ مناسب هست. معمولا کیستون‌های شیلددار طوری نصب میشن که با بدنه‌ی فلزی کابل اتصال داشته باشند و جریان رو به چاه ارت انتقال بدن. کیستون‌های بدون شیلد که از جنس PVC هستند، برای کابل‌های معمولی یا کابل شبکه UTP کاربرد دارند و استفاده از اونا رایج‌تره. از طرف دیگه برای شبکه‌هایی که می‌خواید نویز کمتر باشه، بهتره از کیستون‌های شیلددار استفاده کنید.
  3. زاویه‌ی کیستون: یکی دیگه از مواردی که باید موقع خرید کیستون بهش توجه کنید، زاویه‌ی جک هست. گفتیم که دو نوع کیستون 90 و 180 درجه داریم. برای انتخاب یکی از این دو نوع شما باید توجه کنید که کابل از چه سمتی قراره وارد کیستون بشه. گفتیم که کیستون‌های 180 درجه بیشتر مواقعی به کار میرن که کابل از بالا وارد کیستون بشه.
  4. محل نصب کیستون: یکی از چیزهایی که در این راهنمای خرید کیستون بهش اشاره نکردیم ولی خیلی مهمه، محل نصب کیستون شبکه هست. معمولا کیستون‌ها بر اساس جایی که قراره نصب بشه هم انواع مختلفی داره. یک نوع از کیستون برای نصب شدن نیازی به آچار کیستون نداره؛ چون داخل پریز کابل‌ها رو پرس نمی‌کنند. ولی در نوع دوم باید کابل‌ها داخل کیستون پرس بشن. برای همین مسئله شما نیاز به یک آچار پرس دارید. مسلما نوع اول اتصال قوی‌تری داره و کمتر دچار قطعی میشه. بنابراین جایی که امکان قطعی وجود داره از کیستون‌های نوع اول استفاده کنید.
  5. رنگ کیستون: کیستون‌ها در رنگ‌های مختلفی تولید میشن و به لحاظ عملکردی تفاوتی با هم ندارند. ولی انتخاب چندین رنگ کیستون به شما کمک می‌کنه تا بهتر بتونید کابل‌ها و تجهیزات شبکه رو از هم تفکیک کنید و مدیریت بهتری روی کابل‌ها داشته باشید. از طرف دیگه لیبل‌گذاری کیستون‌ها هم به این کار کمک می‌کنه.

حرف آخر

در این راهنمای خرید کیستون این قطعه از تجهیزات پسیو شبکه رو به طور مفصل مورد بررسی قرار دادیم. موقع خرید کیستون شما باید حتما به تمام ویژگی‌هایی که در بالا گفته شد توجه کنید. معمولا اغلب برندهای تولید کننده‌ی کابل و سایر تجهیزات پسیو شبکه، کیستون‌ هم تولید می‌کنند و شما می‌تونید این محصول رو متناسب با سایر تجهیزاتی که خریداری کردید، بخرید. کیستون‌ها بر اساس ویژگی‌هایی که دارند، قیمت‌های مختلفی دارند. شما می‌تونید داخل سایت ونتولینک محصولات متنوع کیستون از برندهای مختلف رو مشاهده کنید و قیمت بگیرید. برای انتخاب کیستون مناسب برای کار تون هم می‌تونید از معیارهای گفته شده در این مقاله استفاده کنید.

سوالات متداول

برای نصب کیستون چه ابزارهایی نیاز داریم؟

گفتیم که بعضی از انواع کیستون نیاز به تجهیزات نصب دارند و شما برای اتصال اونا نیاز به یک آچار پانچ، سیم لخت کن و سیم چین خواهید داشت. البته شما هر نوع کیستونی که بخواید نصب کنید نیاز به سیم لخت کن و سیم چین هم خواهید داشت.

بهترین برندهای کیستون موجود در بازار چه برندهایی هستند؟

برندهای ایرانی و خارجی زیادی این محصول را تولید می‌کنند. از جمله بهترین برندهای خارجی کیستون که در بازار ایران هم محصولاتشون موجوده، میشه به لگراند، نگزنس، سوپیتا و امپ اشاره کرد. برندهای ایرانی نظیر سوپیتا هم کیستون‌های خوبی تولید و عرضه کردند.

روکش کیستون چند نوع هست؟

انواع کیستون‌ها هم مثل کابل شبکه می‌تونن از نوع شیلددار sftp و یا بدون شیلد utp باشن.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x