از انواع رک دیواری کدام یک برای شبکه مناسب است؟

در این مقاله قصد داریم درباره‌ی انواع رک دیواری صحبت کنیم. همونطور که می‌دونید رک‌ها کابینت‌هایی هستند که از تجهیزات اصلی شبکه‌ی شما مثل سرور نگهداری می‌کنند. یک رک در شبکه وظیفه‌اش حفاظت از مهم‌ترین اجزای شبکه‌اس؛ بنابراین انتخاب یک رک درست روی عملکرد شبکه‌ی شما خیلی تاثیر میزاره. رک‌ها انواع مختلفی دارند و در مدل‌های متفاوتی تولید میشن.

موقع انتخاب رک شما باید ببینید که قراره رک رو کجا نصب کنید و چقدر تجهیزات دارید. انتخاب یک رک درست باشه میشه که امنیت و ایمنی فیزیکی شبکه شما هم بالا بره. یکی از پرکاربردترین رک‌های شبکه، انواع رک دیواری هست. این رک‌ها یکسری ویژگی‌‌های منحصر به فرد دارند و برای فضاهای خاصی مناسبند. در این مقاله می‌خوایم درباره‌ی ویژگی‌های انواع رک دیواری و برندهای سازنده‌ی اون صحبت کنیم.

رک دیواری، یکی از انواع رک شبکه

گفتیم که رک‌ها به کابینت‌هایی فلزی گفته میشه که تجهیزات شبکه داخلش نگهداری میشه. رک‌های شبکه بر اساس کاربرد و ظرفیت‌شون به یکی از انواع زیر تقسیم میشه:

منظور از رک ایستاده رک‌هایی هست که به صورت ثابت داخل اتاق سرور یا دیتاسنتر نصب میشه و تجهیزات شبکه داخلش قرار می‌گیره. رک‌های ایستاده معمولا برای جاهایی به کار میره که حجم تجهیزات زیاد باشه و مجبور باشید به خاطر وزن زیاد اونا رو روی زمین قرار بدید. معمولا در شبکه‌های بزرگ از رک‌های ایستاده استفاده می‌کنن. همچنین وقتی که فضای کافی برای گذاشتن رک داخل اتاق داشته باشید، رک ایستاده بهترین انتخابه. رک‌های ایستاده در اندازه‌های مختلفی تولید میشن و بسته به ظرفیت موردنیاز باید سایز مناسب رو بخرید.

یکی دیگه از انواع رک‌ها، رک‌های اوتدور هستند. این رک‌ها به لحاظ ظاهری شبیه رک‌های ایستاده‌اند ولی جنس بدنه‌ی محکم‌تری دارند. یک رک اوتدور برای نصب در فضاهای باز و محیط‌های بیرون از ساختمان طراحی شده است. بنابراین طبیعیه که این نوع رک باید مقاومت خوبی داشته باشه. ضمن اینکه اغلب رک‌های اوتدور در زیر خودشون چرخ دارند و میشه خیلی راحت اونا رو جابجا کرد.

رک دیواری شبکه

نوع سوم رک شبکه که در این مقاله می‌‌خوایم بهشون بپردازیم، رک‌های دیواری هستند. رک‌های دیواری همونطور که از اسمشون مشخصه برای نصب روی دیوار استفاده میشن. معمولا جاهایی مثل فضاهای اداری یا اتاق‌های کوچیک که امکان نصب رک ایستاده وجود نداره، از رک دیواری استفاده می‌کنن. همچنین یکی دیگه از دلایل کاربرد رک دیواری، امنیت بیشتر تجهیزاته. رک‌های دیواری معمولا تجهیزات شبکه رو از دسترس افراد عادی دور نگه می‌داره. رک‌های دیواری برخلاف رک ایستاده ظرفیت خیلی زیادی نداره و نمی‌تونه تجهیزات سنگینی رو تحمل کنه. بحث ایمنی این رک‌ها خیلی مهمه و شما نباید بیشتر از ظرفیتش داخل اون وسیله قرار بدین؛ چون امکان سقوط رک وجود داره. از مهم‌ترین مزیت‌های انواع رک دیواری نسبت به سایر رک‌ها میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • حفظ فضای اتاق خصوصا در فضاهای بسته و کوچک
  • امکان نصب در مکان‌های مختلف و حتی اتاق‌های کوچک
  • حفاظت فیزیکی بیشتر تجهیزات از دسترس عموم افراد
  • وجود طیف گسترده‌ای از این تجهیزات برای نیازهای گوناگون
  • جلوگیری از بروز گرمای بیش از حد در داخل رک به خاطر تهویه مناسب
  • مقرون به صرفه بودن نسبت به رک‌های ایستاده

انواع رک دیواری

رک‌های دیواری غالبا شکل و شمایل مشخصی دارند، ولی به طور کلی به دو دسته‌ی زیر تقسیم میشن:

  • رک کابینتی: رک‌های دیواری کابینتی کاملا شبیه به یک کابینت فلزی هستند. دیواره‌های این نوع رک کاملا به شکل فلزی ساده یا توری شکل ساخته شدند و درب رک هم از فلز یا شیشه هست. معمولا این نوع رک امنیت خوبی داره و از دسترسی افراد به تجهیزات داخلی جلوگیری می‌کنه. مزیت دیگه‌ی رک‌های کابینتی جلوگیری از نفوذ عوامل فیزیکی مثل گرد و غبار به داخل رک هست. اغلب رک‌های کابینتی برای تهویه‌ی مناسب نیاز به فن دارند.
  • رک اپن فریم یا اپن رک: رک‌های اپن فریم دیواره‌های کناری رو ندارند. یعنی این رک‌ها از یکسری چارچوب ساخته شدند و بین این چارچوب‌ها هیچ دیواری وجود نداره. حتما می‌تونید حدس بزنید که استفاده از این نوع رک چه مزیت‌هایی داره. بارزترین ویژگی‌های رک‌های اپن فریم، سادگی نصب و استفاده از اوناس. شما می‌تونید این نوع رک رو خیلی راحت در جای دلخواه‌تون نصب کنید. ضمن اینکه سبکی رک جابجایی اون رو هم راحت می‌کنه. معمولا جاهایی که نیاز به رک حرفه‌ای نباشه و فقط برای سازماندهی تجهیزات رک بخوایم، از این نوع رک استفاده می‌کنند. رک‌های اپن فریم یه راهکار ساده و مقرون به صرفه برای مدیریت تجهیزات و کابل‌های شبکه‌اس. یکی دیگه از امتیازات این نوع رک هم تهویه‌ی مناسب اونه. چون که جریان هوا به خوبی در این نوع رک حرکت می‌کنه، امکان داغ شدن و افت عملکرد تجهیزات خیلی کم اتفاق میفته.

رک دیواری چه ویژگی‌هایی دارد؟

انواع رک دیواری با رک‌های ایستاده و اوتدور شباهت‌ها و تفاوت‌هایی دارند. به عنوان مثال رک‌های دیواری از نظر اندازه از رک‌های ایستاده کوچک‌ترند. یا اینکه جنس رک‌های دیواری به محکمی رک‌های اوتدور نیست و در برابر عوامل محیطی مثل رطوبت یا خوردگی نمی‌تونند مثل رک اوتدور مقاومت کنند. در ادامه‌ به بررسی ویژگی‌های انواع رک دیواری می‌پردازیم.

انواع رک دیواری شبکه

سایز رک

گفتیم که رک‌های دیواری معمولا در ابعاد کوچکی ساخته میشن. دلیلش اینه که رک دیواری تحمل وزن سنگین رو نداره و باید تجهیزات کمی داخلش قرار بگیره. معمولا سایز رک دیواری با سه اندازه‌ی ارتفاع، عرض و عمق اندازه‌گیری میشه. منظور از ارتفاع مقدار بلندی رک هست که با واحد یونیت یا U نمایش میدن. معمولا رک‌های دیواری با ارتفاع‌های 6، 7، 9 و 12 یونیت ساخته میشن. عرض رک‌ به پهنای رک اشاره داره.

تمامی رک‌های ایستاده و دیواری داخل بازار معمولا عرض‌شون 60 یا 80 سانتی‌متر هست. در نوع 80 سانتی یک فضای اضافه در دو طرف تجهیزات برای تهویه‌ی بیشتر و نگهداری کابل‌ها در نظر گرفته شده. عمق رک‌ها هم بسته به نوع رک متفاوته. عمق رک به فاصله‌ی انتهای رک تا درب جلویی گفته میشه. معمولا رک‌های دیواری در اندازه‌های 40، 45 و 60 سانتی‌متر تولید میشن. وقتی که می‌خواید عمق مناسب رو انتخاب کنید، حتما سه اینچ بیشتر از اندازه‌ی تجهیزاتتون در نظر بگیرید.

واحد یونیت معادل 4.4 سانتی‌متره یا 1.75 اینچ هست و روی اداپتورهای کناری رک با سه سوراخ مشخص میشه.

ظرفیت رک

همونطور که گفتیم انواع رک دیواری توانایی تحمل وزن محدودی دارند. یعنی شما نمی‌تونید بیشتر از حد مجاز داخل این رک‌ها تجهیزات نصب کنید؛ چون خطر سقوط رک وجود داره. موقع خرید رک حتما باید به ظرفیت قابل تحمل رک دقت کنید و رکی رو بخرید که تحمل وزن تجهیزات شما رو داشته باشه. معمولا رک‌های دیواری قابلیت تحمل وزن تا 60 کیلوگرم رو دارند.

جنس بدنه

معمولا رک‌های دیواری رو از استیل یا آلومینیوم می‌سازند. معمولا نوع استیلی این رک‌ها از نوع آلومینیومی ارزون‌تره. از طرف دیگه هدایت حرارت در آلومینیوم بیشتره و برای رک انتخاب مناسب‌تریه. اگر بخوایم خیلی کلی این دو فلز رو با هم مقایسه کنیم، باید بگیم که آلومینیوم نسبت به استیل دوام کمتری داره؛ ولی در عوض سبک‌تره. به لحاظ مقاومت در برابر خوردگی و رطوبت هم میشه گفت هر دو فلز مشابه هم عمل می‌کنند. جنس درب رک‌های دیواری هم با هم فرق داره.

معمولادرب انواع رک دیواری رو از جنس‌های شیشه‌، شیشه با جداره‌ی فلزی یا شیشه با فریم فلزی می‌سازند.
نصب رک دیواری

برندهای سازنده رک دیواری

برندهای خارجی و ایرانی زیادی انواع رک دیواری رو تولید می‌کنند. شما می‌تونید این تجهیزات رو از میان محصولات باکیفیت ایرانی انتخاب کنید یا اینکه با صرف هزینه‌ی بیشتر یک محصول خارجی بخرید. از میان تولیدکننده‌های ایرانی هم شرکت‌هایی هستند که می‌تونند با محصولات خارجی رقابت کنند و کیفیت خوبی ارائه بدن. در ادامه بعضی از برندهای باکیفیت و مطرح انواع رک دیواری رو به شما معرفی می‌کنیم.

لگراند

 شرکت فرانسوی لگراند یکی از بزرگ‌ترین برندهای دنیا در زمینه‌ی تولید تجهیزات پسیو شبکه‌‌اس. این شرکت رک‌های مقاوم و محکمی تولید می‌کنه و میشه با اطمینان خاطر محصولاتش رو خریداری کرد. از ویژگی‌های بارز رک‌های لگراند میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • درجه‌ی حفاظتی IP20 و IK08 و دارا بودن استانداردهای روز دنیا
  • محافظت کامل تجهیزات از عوامل فیزیکی نظیر رطوبت، ضربه و نور خورشید
  • پوشش حفاظتی محکم به همراه دیواره‌های توری برای تهویه‌ی بهتر
  • تعبیه محل‌های نگهداری کابل و تجهیزات جانبی برای حفظ نظم داخل رک
  • قابلیت نصب متعلقات اضافه نظیر فن و پاور ماژول

HPI

 شرکت ایرانی HPI یکی از برندهای مطرح در زمینه‌ی تولید رک‌های دیواریه. این شرکت محصولاتش رو با تنوع بالایی می‌سازه و می‌‌تونید رک‌های دیواری با سایز 9 یا 12 یونیت این شرکت رو بخرید. از جمله برجسته‌ترین ویژگی‌های رک‌های دیواری شرکت HPI میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از پنل‌های جانبی در دو طرف برای نصب تجهیزات اضافه
  • قابلیت نصب متعلقات رک نظیر فن رک
  • وجود شماره‌ی یونیت روی آداپتورهای کناری
  • استفاده از قفل‌های سوئیچی برای تضمین امنیت
  • جنس بدنه‌ی تمام فلز یا فلز و شیشه

HPA

شرکت ایرانی HPA یکی دیگه از برندهای ایرانی در زمینه‌ی تولید انواع رک دیواری هست که داره با برندهای خارجی مطرح در ایران رقابت می‌کنه. محصولات این شرکت محبوبیت زیادی در بازار دارند. شما می‌تونید به همراه رک دیواری HPA سایر متعلقات رک رو هم از این شرکت تهیه کنید؛ از جمله فن، سینی رک، پاور ماژول و… . رک‌های دیواری HPA در سایزهای 4، 6 و 9 یونیت تولید میشن. از مهم‌ترین ویژگی‌های رک دیواری HPA میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • پنل‌های جانبی با حالت بازشونده
  • استفاده از قفل‌های سوئیچی برای امنیت بیشتر
  • دریچه‌های ورود کابل از قسمت‌های پایین و بالای رک
  • وجود پایه‌های نگهدارنده‌ی رک به دیوار برای تحمل وزن بیشتر
  • جنس بدنه‌ی محکم و ضدخش

پایا سیستم

آخرین برندی که در این مقاله به شما معرفی می‌کنیم، شرکت ایرانی پایا سیستم هست که در زمینه‌ی تولید انواع تجهیزات شبکه از جمله رک دیواری فعالیت می‌کنه. رک‌های پایا سیستم مدل‌های مختلفی دارند و شما می‌تونید بسته به کاربری که دارید، یکی از انواع رک دیواری این شرکت رو انتخاب کنید. این شرکت رک‌های دیواری برای دوربین‌های مداربسته و رک دیواری سرور تولید می‌کنه. محصولات این شرکت در اندازه‌های 5، 4، 6، 7 و 9 یونیت برای رک دوربین مداربسته و اندازه‌های 6، 9 و 12 یونیت برای رک سرور ساخته میشن و شما حق انتخاب زیادی برای رک دیواری دارید. از مهم‌ترین ویژگی‌های این نوع میشه به موارد زیر اشاره کرد:

  • وجود یک پاور ماژول روی رک
  • استفاده از قفل‌های سوئیچی برای تضمین امنیت رک
  • استفاده از درب جلویی فریم‌دار
  • نصب پنل‌های بازشو یا ثابت در داخل رک
  • قابلیت اتصال درب‌های توری یا ساده

انتخاب بهترین رک دیواری برای شبکه

تا اینجا با انواع رک دیواری و ویژگی‌های اون آشنا شدید. تقریبا فهمیدید که موقعی که قصد خرید رک دارید، چه چیزهایی مهم هستند. همونطور که گفتیم مهم‌ترین عامل برای انتخاب رک دیواری مناسب، سایز اونه. رک‌های دیواری خیلی سایزهای متفاوتی ندارند؛ ولی موقع خرید بهتره حتما به تعداد وسایل‌تون دقت کنید تا سایز رک کم نباشه. چیزی که اهمیت داره اینه که موقع انتخاب سایز آینده‌نگر باشید و سایزی رو بخرید که اگر در آینده خواستید تجهیزات اضافه‌ای داخلش قرار بدین هم کافی باشه. همچنین بهتره رک انتخابی‌تون داخلش فضای کافی برای قرار دادن کابل‌ها هم باشه تا با انبوهی از کابل‌های اضافه بعد از نصب رک مواجه نشید.

موقع انتخاب رک حتما باید رکی رو بخرید که تحمل وزن تجهیزات شما رو داشته باشه. یک رک ضعیف برای یک شبکه‌ی بزرگ اصلا مناسب نیست. ضمن اینکه وجود پایه نگهدارنده در زیر رک می‌تونه به تحمل وزن بیشتر کمک کنه. آخرین مورد هم جنس رک هست. در این مقاله رک‌های آلومینیومی رو با رک‌های استیلی مقایسه کردیم. به طور خلاصه میشه گفت یک رک آلومینیومی وزن کمتری داره و برای نگهداری تجهیزات سنگین توان کافی ممکنه نداشته باشه. انتخاب برند رک هم مهمه. بهتره برندی رو انتخاب کنید که خیالتون رو از بابت حفاظت تجهیزات و امنیت اونا راحت کنه. ما در اینجا چندتا از بهترین برندهایی که در بازار موجود هستند رو معرفی کردیم تا بتونید راحت‌تر انتخاب کنید.

سوالات متداول

آیا نوع قفل رک‌های دیواری با هم فرق داره؟

بله رک‌های دیواری انواع مختلفی از قفل‌ها رو روی خودشون دارند که بسته به سطح حفاظتی باید قفل مناسب رو بخرید. از رایج‌ترین قفل‌های رک موجود در بازار میشه به قفل ریتال، سوئیچی، رمزدار یا کارتی اشاره کرد. این نکته رو هم در نظر داشته باشید که در صورتی که رک دیواری مجهز به قفل نبود یا قفل ضعیفی داشت، شما می‌تونید یک قفل مناسب رو جداگانه روی اون نصب کنید.

رک دیواری چه تفاوتی با رک ایستاده داره؟

رک‌های دیواری از نظر ارتفاع و ظرفیت با رک‌های ایستاده تفاوت دارند. انواع رک دیواری معمولا ارتفاع کمتری نسبت به رک‌های ایستاده دارند و تحمل وزن‌شون هم به اندازه‌ی رک‌های ایستاده نیست.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x