کابل شبکه outdoor چیست؟ بررسی ویژگی‌های کابل شبکه بیرونی

حتما می‌دونین که یک شبکه سیمی نسبت به یک شبکه‌ بدون سیم سرعت و امنیت بیشتری داره و در برابر تداخلات الکترومغناطیسی بهتر می‌تونه مقاومت کنه. اگه قصد دارید که شبکه‌ خودتون رو در بین یک یا چند ساختمان گسترش بدید، بهتره در فکر توسعه‌ یک شبکه‌ سیمی باشید. اینجاست که بحث کیفیت کابل شبکه مطرح میشه و باید به دنبال یک کابل مقاوم باشید تا نخوایید هر روز درگیر قطعی و خرابی شبکه بشید. اگه کابل مناسبی نمی‌شناسید، پس حتما نمی‌دونید کابل شبکه outdoor چیست و چطور میتونه شبکه‌ شما رو محافظت کنه. اگر می‌خواهید با این کابل آشنا بشید و بفهمید مزایای کابل اوت دور چیست، پیشنهاد می‌کنیم این مقاله رو تا انتها بخونید.

 نقش کابل شبکه در ارتباطات

قبل از رسیدن به این موضوع که کابل شبکه outdoor چیست، بهتره کمی درباره‌ اینکه نقش کابل در یک شبکه چیه حرف بزنیم. در یک تعریف کلی میشه گفت یک کابل در شبکه همون نقشی رو داره که رگ‌های خونی در بدن ما دارند. کابل‌ها در شبکه میان دستگاه‌های مختلف نظیر روترها، سوئیچ‌ها، سیستم‌ها و از همه مهم‌تر پایگاه‌های داده ارتباط ایجاد می‌کنند. وظیفه‌ اصلی کابل‌ها انتقال اطلاعاته و به نوعی رگ حیات یک شبکه محسوب میشن. یک خرابی جزئی در یک قسمت از یک شبکه کافیه تا کل شبکه‌ ما دچار اختلال بشه و انتقال اطلاعات به خطا بربخوره. کابل شبکه هم بخش‌های اصلی مثه روترها، کلاینت‌ها و سرورها رو به همدیگه متصل می‌کنه و هم برای دستگاه‌های پایانی یا همون پایانه‌ها مثلا پرینتر استفاده میشه.

انواع کابل لن

دسته بندی انواع کابل لن

کابل‌ها یکی از مهم‌ترین تجهیزات پسیو شبکه هستن و وقتی که یک شبکه رو راه‌ می‌اندازید، باید این کابل‌ها رو در محیط‌های مختلفی کار بگذارید. شما می‌تونید یک کابل رو در کناره‌ دیوار در یک اتاق معمولی نصب کنید یا اینکه از میان یک فضای باز به ساختمان دیگری انتقالش بدید. صد در صد این دو کابل شرایط یکسانی با هم ندارند و موقع خرید باید به جزییات فنی کابل موردنیازتون دقت کنید. ما دو نوع کابل شبکه داریم که هر کدوم کاربرد متفاوتی دارند:

  • کابل شبکه indoor
  • کابل شبکه outdoor

مدل‌های مختلفی از این دو نوع کابل در بازار وجود داره؛ مثل کابل شبکه cat6 و cat5e و… . وقتی می‌خواهید یک کابل شبکه بخرید، باید دقت کنین که کابل با چه ظرفیتی نیاز دارید و شبکه‌تون قراره چقدر داده رو براتون حمل کنه. برندهای باکیفیت زیادی از انواع مدل‌های کابل‌ در بازار موجودند که می‌تونید هر کدوم از این دو نوع کابل رو بخرید؛ برندهایی مثل کابل شبکه لگراند، نگزنس و بلدن. چیزی که مهمه اینه که قبل از انتخاب کابل شما باید بدونید کابل شبکه indoor و کابل شبکه outdoor چیست و کدوم یکی از این دو کابل رو نیاز دارین. در ادامه‌ مقاله جزییات این دو نوع کابل رو با همدیگه بررسی می‌کنیم.

نکته: یک نوع کابل هم داریم بهش میگن indoor outdoor cable. این مدل کابل هم برای استفاده داخل فضای بسته مناسب هست چون انعطاف پذیری خوبی داره و هم یسری خواص کابل های outdoor رو داره مثل ضدحرارت بودن و مقاومت بالا.

کابل outdoor

حالا که انواع کابل‌ها رو شناختیم، ببینیم کابل شبکه outdoor چیست و چه تفاوتی با کابل‌های indoor داره. وقتی که قصد دارید کابل شبکه نصب کنین، اهمیتی نداره کابل‌تون از نوع کابل فیبری، مسی، کنترلی یا هر چیز دیگه‌ای باشه، شما باید یک مدل کابل شبکه‌ مناسب با شرایط محیطی انتخاب کنید. منظور از شرایط محیطی، چیزهایی هست که در محیط اطراف کابل روی اون اثر میذارن؛ یعنی:

  • فشار
  • رطوبت
  • آب
  • نور خورشید
  • دماهای بسیار کم یا بسیار زیاد
  • وجود مواد شیمیایی یا خورنده
  • وجود حشرات و جوندگان

هر کدوم از این موارد ممکنه به کابل شما آسیب بزنند؛ بنابراین استفاده از یک کابل مناسب برای هر نوع محیطی ضروریه. اگر قراره در محیطی با شرایط نامتعادل کابل نصب کنید، پس حتما شما نیاز به یک کابل outdoor دارین. با این اوصاف حتما متوجه شدید کابل شبکه outdoor چیست. این کابل همون‌جور که از نامش مشخصه، برای محیط‌های آزاد و فضاهای بیرون از ساختمان که ممکنه شرایط مساعدی نداشته باشه، استفاده میشن. بیشتر شبکه‌ها برای کابل‌کشی نیاز دارن کابل رو داخل زمین کار بزارن. کابل‌های معمولی نمی‌تونند در همچین شرایط خاصی دوام بیارن؛ پس چاره‌ای ندارین جز اینکه از کابل‌هایی outdoor استفاده کنید. برندهای مختلفی مثل کابل شبکه نگزنس کابل‌های outdoor باکیفیتی تولید می‌کنند که می‌تونین از سایت ونتولینک این محصولات رو خریداری کنید.

کابل OUTDOOR

ویژگی‌های کابل شبکه outdoor

این نوع کابل بدنه‌ مقاومی از جنس pvc یا پلی اتیلن داره و می‌تونه دماهای خیلی زیاد یا خیلی کم رو تحمل کنه. مثلا کابل‌های ایمن، نوعی از کابل‌های outdoor هستن که یک لایه‌ ضدآب زیر ژاکت کابل قرار می‌گیره. اگه آب یا رطوبت به کابل برسه و بتونه از لایه‌ ژاکت هم عبور کنه، بازم این نوار ضدآب مانع آسیب به هادی کابل میشه و این شرایط رو براش قابل تحمل می‌کنه. از طرف دیگه ژاکت‌های این نوع کابل از نوعی مواد مقاوم ساخته شدن که مقاومت بالایی در برابر شرایط محیطی نامناسب مثل فشار، نور مستقیم آفتاب یا مواد خورنده، دارن و به راحتی خراب نمیشن.

حالا به‌ نظرتون بیشترین کاربرد نصب کابل شبکه outdoor چیست. درست حدس زدین از این نوع کابل بیشتر برای کابل‌کشی شبکه در ساختمان‌های تجاری، سازه‌های شهری مثل پل‌ها، نصب دوربین‌های مداربسته و… استفاده میشه.

ویژگی‌های کابل شبکه outdoor

کابل indoor

کابل‌های indoor در ظاهر شبیه همون کابل‌های اوت دور هستن؛ ولی مقاومت‌شون به اندازه‌ یک کابل اوت دور نیست. این نوع کابل رو می‌تونید برای داخل ساختمان‌ها و فضاهای بسته بخرید و هر کجا که شرایط محیطی مساعد بود، با خیال راحت از این نوع کابل استفاده کنید. معمولا یک کابل indoor وزن سبکی داره و خیلی راحت نصب میشه. در مورد نحوه نصب این کابل‌ها بهتره با تفاوت کابل استریت و کراس اور هم آشنا بشید. جنس بدنه‌ کابل‌های indoor از pvc و LSZH ساخته شده و ممکنه در برابر یکسری مواد شیمیایی و رطوبت نتونن مقاومت کنن.

تفاوت کابل outdoor و indoor

حالا که با این دو کابل آشنا شدید، ببینیم تفاوت کابل شبکه indoor و کابل شبکه outdoor چیست و هر کدوم از این دوتا کابل چه موقعی به کار ما میان:

  • همونطور که گفتیم اصلی‌ترین تفاوت دو کابل در عملکردشونه. کابل‌های اوت دور برای محیط‌های آزاد و شرایط هوایی خاص مناسبند. ولی از کابل indoor فقط می‌تونید داخل ساختمان استفاده کنید.
  • کابل‌های outdoor نه تنها مقاومت فیزیکی، بلکه مقاومت شیمیایی بهتری هم دارن و در برابر برخی مواد شیمیایی، کمتر آسیب می‌بینن.
  • به لحاظ قیمت کابل‌های indoor ارزون‌ترند. کاملا مشخصه که دلیل گرون‌تر بودن کابل شبکه outdoor چیست؟ علتش همون استفاده از لایه‌های محافظ اضافه مثل روکش استیل، شیلد میانی و لایه‌ ضدآب در کابل‌های اوت دور هست که مقاومت این کابل رو در برابر فاکتورهای محیطی افزایش میدن. از طرف دیگه جنس روکش کابل outdoor اغلب از پلی اتیلن ساخته شده که اینم می‌تونه باعث گرون‌تر شدن کابل اوت دور بشه.
  • کابل‌های outdoor نسبت به کابل‌های indoor ضخیم‌ترن؛ چون یسری لایه‌های محافظتی اضافه‌ روشون نصب شده.

کابل‌های outdoor با توجه به ویژگی‌هایی که دارن، نسبت به کابل‌های indoor انعطافشون خیلی کمتره و برای محیط‌های کوچیک و بسته به سختی میشه از اون‌ها استفاده کرد.

حرف آخر

کابل‌ها ستون‌های شبکه‌ ما رو تشکیل میدن. اگه به کیفیت و کاربرد کابل‌ها توجه نکنین، شبکه‌ شما دائما دچار قطعی و خرابی میشه و همیشه باید درگیر عیب‌یابی اون باشین. آسیب فیزیکی اصلی‌ترین دلیل خرابی کابل شبکه‌اس و باید حواستون رو جمع کنید تا برای هر شرایط محیطی یک کابل مناسب بخرین. در این مورد استفاده از تستر کابل شبکه می‌تونه کمک کننده باشه.

اگر بدونید تفاوت‌های کابل شبکه indoor و کابل شبکه outdoor چیست و هر کدوم از این کابل‌ها برای چه محیطی باید به کار برن، می‌تونید شبکه‌ خودتون رو امن‌تر کنین و جلوی آسیب‌های فیزیکی بالقوه رو بگیرین. معمولا کابل‌های شبکه‌ outdoor برای محیط‌هایی با شرایط فیزیکی خاص مناسب‌ترند. شما می‌تونید انواع مختلف این کابل مثل کابل‌های cat5 یا cat6 رو برای کاربردهای مختلف تهیه کنین. در این مقاله یسری از مهم‌ترین جزییات فیزیکی این کابل‌ها رو بررسی کردیم تا شما بهتر بتونید کابل مناسب برای کارتون رو بشناسید و یک شبکه‌ مطمئن برای شرکتتون راه‌اندازی کنین.

سوالات متداول

آیا می‌تونیم از کابل outdoor به جای کابل indoor استفاده کنیم؟

بله کابل‌های اوت دور این ظرفیت رو دارند که بشه داخل محیط بسته هم ازشون استفاده کرد؛ اگرچه انعطافشون به اندازه‌ یک کابل indoor نیست. ولی عکس این حالت ممکن نیس. یعنی شما نباید یک کابل indoor رو در محیط بیرون استفاده کنید؛ چون وقتی در معرض خورشید یا رطوبت قرار بگیرن، سریع پوسیده میشن.

آیا کابل‌های اترنت خیس هم می‌شوند؟

بیشتر کابل‌های اترنت ضدآب هستند و می‌تونید اون‌ها رو بدون کانال حفاظتی داخل زمین دفن کنید. اگه نمی‌خواهید کابل رو دفن کنید، پس بهتره نوع outdoor با ژاکت محافظ UV رو بخرید تا از آسیب نور خورشید جلوگیری کنه.

نوشته های مشابه

4.5 2 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x