رک دیواری چیست ؟

تعریف اینکه رک دیواری چیست و چه تفاوتی با سایر رک‌های شبکه داره، شما را با این نوع رک پرکاربرد آشنا می‌کنه. رک‌ها نقش مهمی در شبکه بازی می‌کنند و استفاده از اونا برای شبکه ضروریه. وقتی شما قصد راه‌اندازی یک شبکه را دارید، باید به دنبال فضایی برای نگهداری تجهیزات اصلی شبکه باشید. یک رک شبکه می‌تونه علاوه بر حفاظت از این تجهیزات، به شما در مدیریت بهتر شبکه هم کمک کنه. در اینجا قصد داریم به معرفی رک دیواری بپردازیم و به شما بگیم که برای چه نوع شبکه‌هایی این رک کاربرد داره. بررسی رک شبکه دیواری ضمن آشنا کردن شما با این وسیله، مشخص می‌کنه که ویژگی‌های اصلی رک شبکه دیواری چیست و موقع انتخابش باید دنبال چه مشخصاتی باشیم.

رک دیواری یکی از انواع رک شبکه

گفتیم که خرید رک شبکه از جنبه‌های مختلفی برای شبکه شما امتیاز داره. با کمک یک رک شما می‌تونید حفاظت بهتری روی تجهیزات شبکه داشته باشید و تمامی این وسایل را به شکل متمرکز سازماندهی کنید. اگر مایلید با ویژگی‌ها و کاربردهای این دسته از تجهیزات پسیو شبکه بیشتر آشنا بشید، مقاله رک شبکه چیست را مطالعه کنید. رک دیواری یکی از انواع این رک‌هاست که معمولا برای شبکه‌های معمولی و فضاهای کوچک استفاده میشه. این رک‌ها همونطور که از اسمشون مشخصه روی دیوار نصب میشن و بنابراین فضایی را در اتاق اشغال نمی‌کنند. قیمت رک دیواری به نوع رک و ویژگی‌های اون بستگی داره.

این رک‌ها در دو نوع رک دیواری ساده و رک دیواری بیرونی یا اوتدور به بازار عرضه میشن. رک‌های دیواری ساده برای فضاهای داخلی استفاده میشن و می‌تونید در هر محیط بسته‌ای از اونا استفاده کنید. اما بنظرتون منظور از اوتدور در انواع رک دیواری چیست. در واقع رک‌های دیواری اوتدور به شکلی تولید میشن که امکان نگهداری اون‌ها در فضای بیرون از خونه هم وجود داشته باشه. معمولا این رک‌ها مقاومت بالاتری نسبت به خطرات محیطی مثل تغییرات دما، رطوبت، مواد شیمیایی یا نور خورشید دارند؛ ضمن اینکه از نظر امنیتی هم در سطح بالاتری قرار دارند. نوعی از رک‌های دیواری هم هستند که بهشون رک دیواری اپن فریم یا اپن رک گفته میشه. این رک‌ها در کناره‌هاشون دیواره ندارند و فقط از یکسری چارچوب ساخته شدند. مزیت رک اپن فریم اینه که تهویه‌ی بالایی داره و برای شبکه‌های ساده و غیرحرفه‌ای یک گزینه‌ی اقتصادی محسوب میشه.

رک-والمونت

با بررسی رک دیواری متوجه خواهید شد که رک‌های دیواری سایزهای مختلفی دارند و با ارتفاع‌های 4، 5، 6، 7، 9 و 12 یونیت ساخته میشن. حتما می‌دونید که منظور از یونیت واحد اندازه‌گیری ارتفاع یک رک هست. مشابه رک ایستاده، رک دیواری هم عرض 60 یا 80 سانتی‌متر داره که نوع 80 سانتی‌متری اون از این نظر که تهویه بهتری داره و نگهداری کابل‌ها در اون‌ها راحت‌ترن، نسبت به 60 سانتی بهتره. از نظر عمق این رک‌ها در سایزهای 35، 40، 45 و 60 سانتی‌متر به بازار عرضه شدند. در مقاله رک ایستاده چیست تمامی این جزئیات درباره رک ایستاده بررسی شده که می‌تونید مطالعه کنید.

در مقاله‌ی استاندارد رک شبکه مفصل درباره این واحدها و شاخص‌های اندازه‌گیری رک صحبت کردیم.

رک‌های دیواری روی دیوار نصب میشن پس نباید بیش از حد سنگین باشن؛ چون خطر سقوط‌شون وجود داره. شما می‌تونید تا حداکثر 60 کیلوگرم وزن را داخل یک رک دیواری قرار بدید. بنابراین بهتره خرید رک شبکه را بعد از خرید تجهیزات شبکه، خصوصا تجهیزات سرور انجام بدید. جنس بدنه یک رک دیواری معمولا از استیل یا آلومینیوم هست. این دو فلز به خاطر وزن سبکی که دارند، گزینه‌های مناسبی برای رک محسوب میشن. این را هم در نظر داشته باشید که نوع آلومینیومی از نظر وزن و دفع حرارت بهتره؛ ولی در عوض استیل دوام بیشتری داره. ناگفته نماند که در اکثر مدل‌های رک دیواری، جنس درب‌های رک با بدنه فرق داره و معمولا از طلق پلاستیکی، شیشه، شیشه با فریم فلزی یا شیشه با جداره‌ی فلزی ساخته میشه.

در راهنمای خرید رک شبکه می‌تونید جزییات مربوط به خرید انواع رک دیواری و ایستاده را مطالعه کنید.

رک‌های دیواری هم مثل هر نوع رک دیگه‌ای می‌تونند به انواع متعلقات رک شبکه مجهز بشن. شما می‌تونید به این نوع رک بسته به سایزشون انواع سینی رک، فن رک، پاور ماژول، پچ پنل شبکه و… را اضافه کرده و امکانات رک‌تون را افزایش بدید.

متعلقات-رک-دیواری

کاربردهای رک دیواری چیست ؟

اما ببینیم کاربرد رک دیواری چیست و چه مزیت‌هایی برای شبکه ما داره. همونطور که گفتیم در شبکه‌های کوچک که تعداد تجهیزات شبکه زیاد نیست، این نوع رک گزینه مناسب‌تری نسبت به رک ایستاده هست. از طرف دیگه نصب رک روی دیوار می‌تونه در فضای اتاق‌ شما صرفه‌جویی کنه. همچنین یک رک دیواری چون دور از دسترس نصب میشه، انتخاب خوبی برای محیط‌های پرتردد و شلوغ هست؛ چون امنیت تجهیزات را بیشتر تامین می‌کنه.

خب بنظرتون مزیت استفاده از رک شبکه دیواری چیست ؟

  • اول اینکه در مکان مختلف میشه اونو نصب کرد؛ حتی فضاهای خیلی کوچک
  • امنیت فیزیکی رک نسبت به مدل‌های دیگه بیشتره
  • این محصولات نسبت به رک‌های ایستاده مقرون به صرفه‌ترند.
  • با نصب رک در محیط مناسب میشه تهویه‌ی مناسبی برای تجهیزات فراهم کرد.
  • تنوع زیادی در مدل‌های رک دیواری هست و برای هر نیاز یک رک در بازار وجود داره.
کاربرد-رک-دیواری-چیست

برندهای سازنده‌ی رک دیواری

اما ببینیم بهترین برندهای سازنده رک دیواری چیست. شاید اولین چیزی که موقع خرید تجهیزات پسیو شبکه از جمله رک به ذهن مصرف‌کننده می‌رسه، انتخاب برند باشه. در بازار ایران چندین برند خارجی و داخلی رک شبکه تولید می‌کنند و تنوع زیادی از نظر برند داریم. اما چندین برند محصولاتشون نسبت به بقیه برتری داره. اما بهترین برند رک دیواری چیست و کدام برند برتری داره؟

الگونت

یکی از برندهای تولیدکننده رک شبکه و متعلقاتش در ایران، الگونت هست. این برند محصولاتش را از بهترین و مرغوب‌ترین متریال‌ها تولید می‌کنه و کیفیت بالای محصولاتش اونو محبوب کرده. الگونت انواع رک‌های دیواری، ایستاده و اوتدور را تولید می‌کنه. رک‌های دیواری الگونت به شکل کارشناسی شده و طبق استانداردهای دقیقی ساخته میشن و کیفیت رنگ اونا قابل توجه هست. محصولات رک دیواری این شرکت در سایزهای 4 تا 12 یونیت به بازار عرضه میشن و عمق این رک‌ها از 35 تا 60 سانتی‌متر متغیره. الگونت در طراحی رک‌های دیواریش از پنل‌های بازشو، پاور ماژول، درب‌های فریم دار شیشه‌ای از شیشه‌های سکوریت نشکن و فن استفاده می‌کنه.

رک دیواری HPI

اچ پی آی را میشه بهترین برند رک شبکه در ایران دونست که انواع رک‌های دیواری، ایستاده و DVR را تولید می‌کنه. مزیت خرید رک شبکه اچ پی آی اینه که می‌تونید از بین محصولات متنوع این شرکت مناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید. رک‌های HPI در سایزهای 9 و 12 یونیت ساخته میشن و جنس بدنه‌شون تمام فلز یا فلز شیشه هست. شما می‌تونید انواع متعلقات رک را روی رک‌های HPI نصب کرده و با استفاده از پنل‌های جانبی رک را به هر نوع تجهیزات اضافه‌ای مجهز کنید. در رک‌های این برند از قفل سوئیچی استفاده شده که امنیت رک را در سطح بالایی تامین می‌کنه.

ویژگی-های-رک-دیواری

رک دیواری HPA

رک‌های HPA هم ساخت کشور ایران هستند. محصولات این برند زیرمجموعه‌ی برند پایا سیستم هستند و از اونجایی که قیمت رک HPA نسبت به سایر محصولاتش کمتر هست، با این نام به بازار عرضه میشن. رک‌های دیواری HPA سه سایز 4، 6 و 9 یونیت را شامل میشن. شما می‌تونید این رک‌ها را به انواع متعلقات رک مجهز کنید. از ویژگی‌های این رک‌ها میشه به پنل‌های کناری بازشو، قفل‌های سوئیچی، محفظه‌های ورود کابل به داخل و پایه‌های نگهدارنده‌ی رک اشاره کرد. از مزیت‌های مهم رک‌های HPA داشتن بدنه محکم و ضدخش هست که اون‌ها را در برابر آسیب‌های محیطی حفظ می‌کنه.

پایا سیستم

سومین برند ایرانی مطرح در حوزه رک پایا سیستم هست که شهرت زیادی در زمینه‌های مختلف تجهیزات پسیو مثل رک داره. رک‌های پایاسیستم تنوع زیادی دارند و میشه از رک‌های دیواریش برای تجهیزات شبکه و دوربین‌های مداربسته استفاده کرد. رک‌های دیواری پایا سیستم در اندازه‌های 6، 9 و 12 یونیت ساخته شدند و مهم‌ترین ویژگی‌هاشون داشتن پاور ماژول متصل به رک، درب‌های فریم‌دار، پنل‌های بازشو، قفل‌های سوئیچی و قابلیت نصب و تعویض درب‌های رک هست.

حرف آخر

در این مقاله توضیح دادیم که رک دیواری چیست و در چه فضاهایی باید از این نوع رک استفاده بشه. شما می‌تونید رک‌های دیواری را در انواع مختلف با سایزهای متفاوت بخرید. موقع خرید رک دیواری بهتره به حجم تجهیزات‌تون توجه کنید و یک فضای اضافه هم برای توسعه تجهیزات در آینده در نظر بگیرید. انتخاب جنس بدنه رک و نوع درب‌ها باید بر اساس محل نصب انجام بشه و حتما تهویه کافی در داخل رک انجام بشه. این نکته را هم در نظر داشته باشید که با خرید انواع متعلقات رک می‌تونید قابلیت‌های رک‌ دیواری را تا حد زیادی توسعه بدید.

سوالات متداول

رک‌های دیواری چه سایزهایی دارند؟

معمولا این محصولات برای تجهیزات شبکه از سایز 4 یونیت تا 12 یونیت تولید میشن. اما برای تجهیزات کوچکتری مثل دوربین‌های مداربسته، سایزهای 2 یونیتی رک دیواری هم در بازار موجوده.

از رک دیواری در چه جاهایی استفاده میشه؟

شما می‌تونید برای فضاهای کوچک یا پرتردد از رک دیواری استفاده کنید. البته با در نظر گرفتن ظرفیت پایین این رک‌ها، اونا گزینه‌ی مناسبی برای شبکه‌های معمولی و خانگی با تعداد تجهیزات کم هستند.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x