
در حالی که ارتباطات امروزه بهصورت بیسیم و وایرلس صورت میگیره اما بخشی از اطلاعات بهتره با استفاده از شبکه کابلی منتقل بشه. دلیل استفاده از کابلها و پچ کوردها اینه که اطلاعات با سرعت بهتری منتقل میشن و پهنای باند هم کاهش پیدا نمیکنه. یکی از مهمترین تجهیزاتی که برای ایجاد ارتباط بین دستگاهها و شبکههای مختلف استفاده میشه پچ کورد است. برای خرید پچ کورد شبکه به دلیل وجود تنوع بسیار بالا به دونستن برخی نکات نیازمندیم. به همین دلیل در این محتوا سعی داریم یک راهنمای خرید پچ کورد برای شما تهیه کنیم تا با استفاده از اون در انتخاب پچ کورد شبکه سردرگم نباشید.
مشخصات پچ کورد
اگر با تجهیزات شبکه سروکار دارید حتما اسم کابل شبکه یا کابل لن رو شنیدید. پچ کورد همون کابل شبکه است با این تفاوت که در طولهای کوتاهتری به بازار عرضه میشه. بهطوری که در دو طرف پچ کورد کانکتورهایی تعبیه شده. با استفاده از این کانکتورها کار سوکت زدن کابل شبکه دیگه انجام نمیشه و اتصال بین دستگاههای مختلف شبکه بهراحتی و با سرعت بالاتری انجام میشه.
راهنمای خرید پچ کورد شبکه
در هنگام خرید پچ کورد شبکه به برخی فاکتورها باید توجه کنیم. بررسی و دونستن این فاکتورها باعث میشه تا انتخاب پچ کورد شبکه سادهتر بشه. در ادامه به بررسی این فاکتورها میپردازیم.
فواصل درون شبکه
یکی از اصلیترین تفاوتهای پچ کورد و کابل شبکه بحث متراژه. این محصول نسبت به کابل شبکه در طولهای کمتری به بازار عرضه میشه. به همین دلیل، استفاده از کابل شبکه برای فواصل طولانی مناسبه در حالی که از پچ کورد شبکه در محیطهای اداری و دفاتر و فواصل کمتر استفاده میشه. علت کم بودن متراژ کابل شبکه اینه که میتونه سرعت و کارایی بیشتری نسبت به کابل شبکه داشته باشه. در صورتی که کابل شبکه در متراژهای چند صد متری به بازار عرضه میشه. متراژ پچ کورد از 30 سانتیمتری تا 40 متر است.

تعداد زیادی از تولیدکنندگان پچ کورد شبکه، این محصول رو با حداکثر طول 20 متر به بازار عرضه میکنن و پچ کورد 40 متری در برندهایی مثل بلدن و امپ دیده میشه. در مقابل، پچ کورد لگراند و نگزنس موجود در بازار دارای نهایتا 20 متری هستن.
پهنای باند مورد نیاز شبکه
گاهی پهنای باندی که قراره اطلاعات رو در شبکه منتقل کنه برای کاربران خیلی مهمه. به این منظور پچ کوردهای مختلف پهنای باند مختلفی دارن. این تفاوت در پهنای باند پچ کوردها به دلیل اینه که داخل پچ کوردهای شبکه زوجهای به هم تابیده قرار داره. هر چه پیچوتاب این زوجها بیشتر باشه پهنای باندی این محصول نیز افزایش پیدا میکنه. طیف پهنای باندی که پچکوردهای شبکه پشتیبانی میکنن از 100 تا 2000 مگاهرتز رو شامل میشه. برای تهیهی پچ کورد با پهنای باند مختلف به استاندارهای پچ کورد توجه کنید. برای مثال پچ کورد Cat6 دارای پهنای باند 250 مگاهرتزه.

مقاومت در برابر نویز پذیری
برای انتقال اطلاعات با کیفیت بالا میتونیم از پچ کوردی استفاده کنیم که اطلاعات رو با نویز کمی انتقال بده. نکتهی خوب ماجرا اینه که پچ کورد شبکه با توجه به نویزپذیری به دستههای مختلفی تقسیم میشه. برای کاهش نویز و اختلالات صوتی در پچ کوردها از یک لایه شیلد و فویل استفاده میشه که به دور زوج به هم تابیده یا کل سیم پیچیده شده. پچ کورد UTP بدون هیچ شیلد و فویلی برای استفاده در شبکههایی مناسبه که نویز کمی دارن. در صورتی که نویز شبکه زیاد باشه استفاده از کابل SFTP ضروریه. این نوع از محصولات شیلد و فویلی به دور زوجها دارن و بهخوبی در برابر نویز و صدا مقاوم هستن.

مسیر عبور پچ کورد
یکی از مهمترین نکاتی که در راهنمای خرید پچ کورد وجود داره و باید قبل از خرید بهش توجه کنید فاصله است. توجه داشته باشید مسیر کابلکشی باید به گونهای باشه که کمترین فشار به پچ کورد وارد بشه. نکتهای که در هنگام استفاده از پچ کورد باید بهش توجه بشه اینه که روکش PVC نسبت به روکشهای دیگه انعطاف بیشتری داره و برای مسیرهای با انحنای زیاد مناسبه.

انتخاب پچ کورد مناسب
در هنگام انتخاب پچ کورد توجه به برخی نکات باعث میشه بتونید محصول مناسب با نیاز خودتون رو انتخاب کنید. برخی از این نکات عبارتاند از:
- نوع پچ کورد و طول مورد نیاز برای استفاده از پچ کورد رو بررسی کنید. برای مثال اگر محل مدنظر شما نویز کمی داشته باشه استفاده از پچ کورد UTP هم بهصرفهتره و هم در کیفیت انتقال اطلاعات تفاوت آنچنانی با نوع SFTP نداره.
- پچ کوردها با رنگهای مختلفی به بازار عرضه میشن. استفاده از رنگهای مختلف در هنگام نصب و استفاده میتونه کار تکنیسنها رو راحتتر کنه. به این صورت که اتصالات به یک دستگاه خاص رو میتونن با پچ کوردهایی از یک رنگ مشخص کنن. البته رنگ این محصولات به برند تولیدکننده هم بستگی داره. برای مثال برند پچ کوردهای بلدن در رنگهای مشکی، نارنجی، سبز، نارنجی، قرمز، زرد و طوسی به بازار عرضه میشن در حالی که پچ کورد نگزنس با رنگ نارنجی شناخته میشه.
- بهطور معمول از پچ کورد در محیطهای داخلی استفاده میشه. به همین دلیل روکش این محصولات شبکه از جنس PVC یا LSZH هست. روکش PVC انعطاف و مقاومت خوبی داره ولی در هنگام سوختن دود سمی از خودش تولید میکنه. در حالی که روکش LSZH مقاومت بالاتری داره و در هنگام سوختن هیچ دودی تولید نمیکنه و در ساختارش هیچ عنصر هالوژنداری وجود نداره.
- به برند تولیدکنندهی پچ کورد توجه کنید. برندهای معروف تولیدکننده این محصول عبارتاند از: لگراند، نگزنس، امپ، بلدن و… خرید این نوع محصولات از برندهای معتبر برای شبکه و تجهیزات پسیو شبکه و حتی صاحبان شبکه اطمینان بیشتری حاصل میکنه.
حرف آخر
پچ کوردها تنوع زیادی دارن. این محصولات در رنگها و متراژهای مختلفی به بازار عرضه میشن. وجود این میزان تنوع در تجهیزات پسیو شبکه و به خصوص پچ کورد، هم باعث شده کاربران طیف گستردهای در هنگام انتخاب داشته باشن و هم در انتخاب دچار مشکل بشن. در این محتوا سعی کردیم راهنمای خرید پچ کورد شبکه رو برای شما تهیه کنیم تا با مطالعهی اون بهترین کابل شبکه رو انتخاب کنید.
لگراند، نگزنس، امپ، بلدن و…
مشکی، نارنجی، سبز، نارنجی، قرمز، زرد و طوسی
دو نوع PVC و LSZH