راهنمای خرید ترانکینگ – هرآنچه لازم است درباره خریدن ترانکینگ بدانید

در این راهنمای خرید ترانکینگ قصد داریم ترانکینگ‌ها رو خیلی دقیق بررسی کنیم. قبل از هر چیز این ابزار رو معرفی می‌کنیم تا تفاوت اون با داکت رو به خوبی متوجه بشید و بعد نکاتی که باید موقع خریدش در نظر بگیرید رو به شما میگیم. همون‌طور که می‌دونید ترانکینگ‌ها شاهراه‌های ارتباطی در شبکه‌ شما رو می‌سازن. انتخاب یک ترانکینگ مناسب می‌تونه کیفیت و عملکرد شبکه‌ شما رو تضمین کنه.

در واقع ترانکینگ‌ها کار حفاظت از اتصالات شبکه‌ شما رو انجام میدن. در صورتی‌که یک بخش از این اتصالات آسیب ببینه، کل شبکه ممکنه دچار اختلال بشه. بنابراین موقع انتخاب این ابزار باید حتما به ویژگی‌ها، برند و قیمت ترانک توجه کنید. در این راهنمای خرید ترانکینگ ما به شما میگیم یک ترانک خوب چه ویژگی‌هایی داره و باید به چه چیزهایی دقت کنید.

ترانکینگ چیست؟

قبل از اینکه بریم سراغ راهنمای خرید ترانکینگ بهتره این وسیله رو بهتر بشناسیم و بدونیم که اصلا ترانکینگ چیست؟ گفتیم که ترانکینگ یا همون ترانک، کانال‌هایی هستند که روی دیوار یا زمین نصب میشن و کابل‌های شبکه از داخلش عبور می‌کنند. این وسیله برای نظم دادن به کابل‌ها، حفاظت از اونا و همین‌طور حفظ زیبایی ظاهری به کار میرن. اغلب شبکه‌های داخلی به شکل روکار کابل‌کشی میشن. یعنی کابل‌ها از داخل فضای اتاق‌ها یا بیرون عبور می‌کنند. این مسئله باعث آسیب‌پذیری این کابل‌ها میشه و ممکنه کوچکترین فشاری باعث قطعی یا اختلال در کابل بشه. بنابراین با استفاده از ترانکینگ شما می‌تونید ضمن اینکه یک مسیر مشخص برای کابل‌ها تنظیم کنید، از اونا در برابر هر عامل محیطی حفاظت کنید.

از اصلی‌ترین تفاوت‌های داکت و ترانکینگ میشه گفت، برخلاف داکت‌ که صرفا یکسری کانال‌های سرراست و کوچک برای کابل‌ شبکه هست، ترانکینگ‌ها به ورودی و خروجی مجهزند و میشه اونا رو برای گوشه‌ها، روی زمین و هر شکلی از محیط استفاده کرد. یکی دیگه از قابلیت‌های جالب ترانکینگ محافظت از کابل‌ها در برابر نویز و تداخل مغناطیسی هست. اگر در جایی قرار باشه کابل‌های شبکه و برق در کنار هم باشند، استفاده از ترانکینگ الزامیه.

ترانکینگ‌ها نه تنها برای کابل‌های روکار استفاده میشن، بلکه می‌تونید از نوع دفنی اون برای حفاظت از کابل‌های زیرزمینی هم استفاده کنید.
ویژگی های ترانکینگ

انواع ترانکینگ

خب بریم که با انواع ترانکینگ‌های موجود در بازار در این راهنمای خرید ترانکینگ آشنا بشیم. به طور کلی ترانکینگ‌ها بر اساس کاربردی که دارند و شکل ظاهری‌شون به سه دسته‌ زیر تقسیم میشن:

  • ترانکینگ‌های افقی یا دیواری: رایج‌ترین نوع ترانکینگ که در این مقاله معرفی می‌کنیم، افقی یا دیواری هست. این نوع ترانکینگ همونطور که از اسمش مشخصه برای نصب افقی رو یا کنار‌ه‌ دیوار استفاده میشه. این نوع ترانکینگ پرکاربردترین نوع ترانکینگ هست که انواع متعلقات ترانکینگ براش ساخته شده و کاربرد فراوانی داره.
  • ترانکینگ عمودی یا ستونی: ترانکینگ‌های ستونی برای نصب کابل روی ستون‌ها یا نصب رو به بالای کابل روی دیوار استفاده میشه. این ترانکینگ‌ها برای اتاق‌های کنفرانس و بخش‌های اداری بزرگ استفاده میشه. به خاطر نمای زیادی در که طراحی داخلی دارند، معمولا با طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی تولید میشن.
  • ترانکینگ دفنی: سومین نوع از ترانکینگ که در این راهنمای خرید ترانکینگ باهاش آشنا میشید، دفنی هست.  ترانکینگ‌های دفنی به شکل توکار در زیر کف‌های کاذب نصب میشه. از این نوع در انتقال برق و شبکه‌ فشار قوی استفاده میشه. معمولا مدیریت ترانکینگ‌های دفنی با استفاده از جعبه‌هایی هست که مرکز اتصال ترانک‌ها به همدیگه نصب میشن و دربشون قابل باز شدن هست.

ویژگی‌های ترانکینگ

در این قسمت از راهنمای خرید ترانکینگ قصد داریم درباره‌ ویژگی‌های یک ترانکینگ صحبت کنیم. چیزهایی که باید موقع خرید ترانکینگ بهشون توجه کنید:

  • سایز ترانکینگ: ترانکینگ‌ها با سایزهای مختلفی تولید میشن. ازونجایی که این وسیله برای شبکه‌های بزرگ هم کاربرد داره، سایز ترانکینگ‌ها از 5 سانت تا 15 سانت در بازار موجوده. این عدد مربوط به عرض ترانکینگ هست. شرکت‌ها و برندهای مختلف محصولاتشون استانداردهای مختلفی برای سایز داره. مثلا ترانکینگ‌ لگراند معمولا با عرض 50 تولید میشن.

رایج‌ترین سایزهای ترانکینگ ابعاد 150*50، 105*50 و 80*50 و 195*50 هستن.
  • جنس بدنه: یکی دیگه از چیزهایی که باید موقع خرید ترانکینگ بهش توجه کنید، جنسش هست. معمولا ترانکینگ‌ها از جنس pvc ساخته میشن و مقاومت خوبی در برابر عوامل محیطی دارند. ولی نوعی از ترانکینگ‌ها هم هست که از سوپر pvc ساخته شده و مقاومت خیلی بالایی در برابر فشار، ضربه، حرارت، نور، مواد شیمیایی و خورنده و… داره. جنس ترانکینگ برای مقاومت در برابر نویز و تداخلات الکتریکی هم اهمیت داره.
  • قابلیت نصب: یکی دیگه از نکات مهمی که در این راهنمای خرید ترانکینگ بهش می‌پردازیم، نحوه نصب ترانکینگ هست. یک ترانک برای نصب نیاز به مهارت و تخصص داره. یعنی نصب ترانکینگ به راحتی داکت نیست. بهتره موقع خرید ترانکینگ چیزی رو بخرید که نصبش نیاز به کار اضافه‌ای نداشته باشه و قطعات راحت در همدیگه قفل بشن.
  • متعلقات ترانکینگ: متعلقات ترانکینگ بخش جدایی‌ناپذیر این وسیله هستند و در این راهنمای خرید ترانک قصد داریم مهم‌ترین‌هاشون رو معرفی کنیم. ولی چیزی که موقع خرید اهمیت داره اینه که مطمئن بشید، ترانکینگی که می‌خرید متعلقاتش هم در بازار موجود باشه. گفتیم که هر برندی برای خودش استانداردهای خاصی داره. یعنی قطعات یک برند ممکنه برای برند دیگه قابل استفاده نباشه. بنابراین موقع خرید دقت کنید که محصولات اون برند تمامی متعلقاتی که شما نیاز دارید رو هم داره.

محصولات بعضی از برندها با همدیگه سازگارند و می‌تونید متعلقاتشون رو برای برند دیگه هم استفاده کنید. مثلا شرکت ایرانی دانوب محصولاتش رو طبق استانداردهای برند فرانسوی اشنایدر تولید می‌کنه.
انواع متعلقات ترانکینگ

متعلقات ترانکینگ

تا اینجای راهنمای خرید ترانکینگ تمامی مواردی که باید موقع خرید ترانکینگ بهش توجه داشته باشید رو به شما گفتیم. حالا بریم سراغ متعلقات ترانکینگ. به طور کلی وقتی که یک ترانکینگ می‌خرید، باید این متعلقات رو هم برای اون تهیه کنید:

  • کلید و پریز: کلید و پریز همون ورودی‌ها و خروجی‌ها ترانکینگ هستند که در طول مسیر ترانکینگ متصل میشن.
  • کادر: به فریمی که اطراف کلید و پریز قرار داده میشه، کادر میگن. این فریم برای چفت شدن کلید داخل ترانک به کار میره. سایز کادر رو باید بر اساس تعداد کلید و پریزی که قراره در یک مکان نصب کنید، انتخاب کنید.
  • زاویه: به ترانک‌هایی که برای گوشه‌ها استفاده میشه، زاویه گفته میشه. این زاویه‌ها دو شکل زاویه داخلی و خارجی دارن که برای زاویه‌های درونی و بیرونی به کار میرن.
  • ته بند: ته بند یا مسدود کننده، قطعه‌ای هست که در انتهای ترانک نصب میشه.
  • درزگیر: منظور از درزگیر، قطعاتی هست که برای بستن منافذ باز ترانک به کار میره.
  • سه راهی: سه راهی یا گاهی چند راهی برای ایجاد چندین انشعاب در ترانک استفاده میشه.
  • پارتیشن: از پارتیش برای جدا کردن کابل‌های برق و شبکه در یک ترانک استفاده میشه. این پارتیشن‌ها باید عایق باشن تا بتونن از نویز جلوگیری کنند.

بررسی بهترین برندهای ترانکینگ‌ موجود در بازار

تا اینجا در این راهنمای خرید ترانکینگ به بررسی ویژگی‌ها و متعلقات ترانکینگ پرداختیم، حالا می‌خوایم بهترین برندهای ترانکینگ رو به شما معرفی کنیم. در حال حاضر برندهای خارجی و ایرانی زیادی این محصول رو تولید می‌کنند که بعضی از محصولات ایرانی از نظر کیفیتی می‌تونن با برندهای فرانسوی رقابت کنند. در ادامه بعضی از این برندهای مطرح رو با هم می‌شناسیم.

ترانکینگ لگراند

بررسی ویژگی‌های ترانک لگراند

میشه گفت معروف‌ترین و باکیفیت‌ترین برندی که در این راهنمای خرید ترانکینگ قراره به شما معرفی کنیم، لگراند هست. لگراند یک شرکت فرانسویه که کارش تولید تجهیزات شبکه‌ هست. محصولات لگراند نه تنها در ایران بلکه در کل دنیا طرفدار زیاد داره. خوشبختانه علاوه بر ترانکینگ، سایز متعلقات این محصول یعنی کادر، زاویه، درزگیر، درب، فریم و… رو هم می‌تونید از همین برند تهیه کنید.

محصولات لگراند شیارهای چهارگانه دارند و با سایزهای اندازه 80 ×  50، 50 × 105، 50 × 150 و اندازه 50 × 195 در بازار موجودند. یکی از ویژگی‌های ترانکینگ‌های لگراند، زیبایی و شکیل بودن اوناست. نکته‌ای که باید هنگام خرید بهش توجه کنید، اینه که ترانکینگ و متعلقاتش رو از یک طرح خاص بخرید تا زیباتر دیده بشه. قیمت محصولات لگراند با توجه به نوع و جنسشون متفاوته و شما باید بر اساس ظرفیت کابل و نوع فضا، محصولات متناسب را بخرید.

ترانکینگ البرز

بررسی ویژگی‌های ترانک البرز

دومین شرکتی که قراره در این راهنمای خرید ترانکینگ با محصولاتش آشنا بشیم، برند باکیفیت ایرانی البرز هست. محصولات شرکت البرز در اندازه‌ها و سایزهای مختلفی تولید میشن. یکی از ویژگی‌های این محصولات نصب راحت و سریع اوناست. ترانکینگ‌های لگراند معمولا شیارهای سه‌گانه برای نصب پارتیشن دارند. این شرکت هم انواع متعلقات ترانکینگ رو تولید می‌کنه و شما مشکلی از بابت خرید این تجهیزات ندارید. جنس ترانک‌های البرز از pvc مقاوم ساخته شده و در برابر حرارت و ضربه مقاومت خوبی داره. انواع ترانکینگ‌ البرز با طول 2 متر در بازار موجوده و تنها با اندازه‌ 105 در 50 تولید میشن. درب این ترانکینگ‌ها انعطاف بالایی داره و می‌تونید برای هر گوشه‌ای از اونا استفاده کنید.

ترانکینگ سوپیتا

بررسی ویژگی‌های ترانکینگ سوپیتا

شرکت ایرانی سوپیتا یکی دیگه از تولیدکننده‌های محصولات شبکه از جنس pvc هست که ترانکینگ هم شاملش میشه. سوپیتا اولین شرکت ایرانی هست که تولید داکت و ترانک رو در ایران شروع کرد. ترانکینگ‌های این شرکت هم تمامی متعلقات رو دارند و می‌تونید با خیال راحت محصولاتشون رو تهیه کنید. ترانکینگ سوپیتا منطبق بر استانداردهای جهانی تولید میشن و کیفیت بالایی دارند. از ویژگی‌های محصولات سوپیتا میشه به انعطاف‌پذیری بی‌نظیر این محصولات اشاره کرد.

همچنین سطح ترانک‌های این شرکت به شکل صاف و شفاف هستند که زیبایی‌شون رو دوچندان می‌کنه. یکی از امتیازات ترانک‌های سوپیتا داشتن درب‌های محکم و مقاومت بالای اونا در برابر عوامل محیطیه که ایمنی کابل‌ها رو چند برابر می‌کنه. محصولات شرکت سوپیتا در چندین رنگ و طرح از جمله طرح چوب تولید میشن و می‌تونید متناسب با طراحی فضا رنگ مناسب رو انتخاب کنید.

راهنمای خرید ترانکینگ دانوب

بررسی ویژگی‌های ترانکینگ دانوب

شرکت دانوب هم یکی دیگه از شرکت‌های ایرانی تولیدکننده‌ ترانکینگ هست که در این راهنمای خرید ترانکینگ بهش می‌پردازیم. این شرکت ایرانی هم تونسته محصولاتی قابل رقابت با برندهای مطرح خارجی و ایرانی تولید کنه. ترانکینگ‌ دانوب قابلیت قفل شدن درب‌ها رو داشته و انعطاف پذیری مناسبی داره. جنس بدنه‌ این ترانکینگ‌ها از pvc هست و در برابر شعله و دمای -15 تا +60 می‌تونه مقاومت کنه. یکی از امتیازات ترانک‌های دانوب اینه که می‌تونید اونا رو رنگ کنید؛ چون سطح صافی دارند. این ترانک‌ها در دو سایز 80*50 و 101*50 میلی‌متر تولید میشن و طول همشون دو متر هست. یکی دیگه از امتیازات این ترانک‌ها هم اینه که می‌تونید داخل ترانک رو به چندین شکل پارتیشن‌بندی کنید.

راهنمای خرید ترانکینگ اشنایدر

بررسی ویژگی‌های ترانکینگ اشنایدر

برند فرانسوی اشنایدر آخرین برند ترانکینگ هست که در این راهنمای خرید ترانکینگ قصد داریم معرفی کنیم. این برند محصولات باکیفیتی در زمینه‌ تجهیزات پسیو شبکه تولید می‌کنه. ترانکینگ‌های این شرکت تنوع زیادی دارند و سایزهای مختلفی از اون در بازار موجوده. اشنایدر دو زیر برند داره: اکتاسی و دیجی لینک. بسته به حجم شبکه و میزان تجهیزات شما باید یکی از این دو زیر برند رو انتخاب کنید. ترانک‌های اشنایدر در سایزهای 50*80، 100*50، 150*50 و 35*100 میلی‌متری تولید میشن و معمولا با طول 2 متر به بازار عرضه میشه. اشنایدر علاوه بر ترانک، مینی ترانک نیز تولید می‌کنه که ابعادی از 12 تا 21 میلی‌متر داره. خوشبختانه این برند هم انواع متعلقات ترانکینگ رو تولید می‌کنه و می‌تونید یک ترانک باکیفیت با تمام متعلقاتش رو از این شرکت بخرید.

راهنمای خرید ترانکینگ مناسب برای شبکه

در این بخش از راهنمای خرید ترانکینگ به عنوان یکی از تجهیزات پسیو شبکه گفتیم که چطور باید یک ترانکینگ مناسب بخرید. جلوتر به ویژگی‌های یک ترانکینگ اشاره کردیم. گفتیم که موقع خرید ترانکینگ قبل از هر چیز باید سایز مناسب رو پیدا کنید. یعنی شما باید بسته به ظرفیت شبکه و تعداد کابل در هر فضا، بررسی کنید که چه سایز ترانکی نیاز دارید. از طرف دیگه باید نوع کابل‌ها رو هم مشخص کنید. در صورتی‌که قراره فقط کابل‌های شبکه داخل ترانکینگ باشند، نوع ساده مناسب هست. اما اگر قراره کابل برق و شبکه در کنار هم باشند، بهتر نوع پارتیشن‌دار و سوپر pvc رو بخرید. نوع سوپر pvc همچنین برای فضاهای بیرونی با شرایط خاص مثلا تحت فشار یا زیر نور مستقیم هم استفاده میشه. توجه به نوع طراحی ترانکینگ هم موقع خرید اهمیت داره.

 در صورتی که در کناره‌ دیوار فضای مناسب برای نصب ترانکینگ وجود داشته باشه، بهتره ترانک‌های دیواری خریده بشه. اما اگر کنار دیوار مناسب نیست یا تحت تاثیر عوامل فیزیکی قرار داره، استفاده از ترانک‌های کف‌خواب انتخاب بهتریه. رنگ و طرح ترانک هم آخرین نکته‌ای هست که در این راهنمای خرید ترانکینگ بهش اشاره می‌کنیم. بهتره ترانکی رو بخرید که با طراحی فضای دکوراسیون اتاق همخوانی داشته باشه. چون این کانال‌ها کاملا روی طراحی داخلی تاثیر دارند و بهتره که زیبا باشند.

سوالات متداول

ترانکینگ‌های فلزی مناسب‌ترند یا پلاستیکی؟

ترانکینگ‌های فلزی مقاومت بیشتری در برابر فشار و ضربه دارند؛ اما معمولا به زیبایی ترانک‌های pvc نیستند. این نوع از ترانک‌ها برای کابل‌های برقی مناسب نیستند چون رسانایی دارند. اما برخی از مدل‌های آن زیبایی خاص خود را دارند و استحکام و مقاومت بیشتری در برابر عوامل محیطی دارند.

تفاوت ترانکینگ و داکت در چیست؟

ترانکینگ نسبت به داکت برای شبکه‌هایی با ابعاد گسترده‌تر استفاده میشه؛ چون بزرگ‌ترند. ترانک‌ها دارای ورودی و خروجی هستند و با استفاده از متعلقاتشون میشه در هر فضایی اونا را نصب کرد. مدیریت و توزیع کابل‌های برق و شبکه در ترانکینگ‌ها خیلی راحت‌تر و بهتر انجام میشه. بدنه‌ ترانکینگ هم نسبت به داکت مقاومت بهتری از خودش نشون میده و برای فضاهای خارجی انتخاب بهتری هست.

بهترین برندهای ترانکینگ برای خرید کدام برندها هستن؟

ترانکینگ‌های لگراند، دانوب، سوپیتا و البرز از برندهای برتر ترانکینگ در بازار ایران هستن.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x