راهنمای خرید سوکت شبکه

راهنمای خرید سوکت شبکه به شما کمک می‌کنه که بتونید بهترین نوع سوکت رو برای شبکه‌های خودتون انتخاب کنید. حتما می‌دونید که سوکت شبکه چیست و در شبکه نقش مهمی ایفا می‌کنه و یه جورایی اتصالات ما در شبکه به وجود این عضو از تجهیزات پسیو شبکه وابسته‌ هست. پس نباید فکر کنید که این وسیله‌ کوچک کم اهمیته. انتخاب سوکت شبکه مناسب برای یک کابل اترنت کاملا به ساختار و نوع کابل بستگی داره.

از لحاظ فنی برای انتخاب سوکت شبکه، شما نباید به نوع سوکت توجه کنید، بلکه باید دنبال فیت شدن آن با کابل لن باشید. این مقاله یک راهنمای خرید سوکت شبکه است که به شما میگه چطور باید بهترین گزینه رو برای شبکه‌تون انتخاب کنید. البته توصیه می‌کنیم برای انتخاب اصولی سوکت و هم‌خوانی آن با کابل شبکه، توصیه می‌کنیم راهنمای خرید کابل شبکه رو هم مطلع کنید.

اهمیت سوکت در شبکه

در مورد اینکه کابل لن چیست و پچ کورد چیست، قبلا به طور کامل صحبت کردیم و متوجه شدیم که تفاوت اصلی این دو در نصب سوکت شبکه هست. به این صورت که پچ کورد شبکه در دو سر خود سوکت نصب شده داره اما کابل شبکه رو باید در متراژ موردنظر برش داده و با بهره‌گیری از ابزارآلات شبکه، سوکت را به صورت دستی در دو سر کابل نصب کرد.

به خب در معرفی تجهیزات پسیو شبکه و بررسی سوکت متوجه شدیم که یک سوکت به انتهای کابل متصل میشه و با استفاده از اون میشه کابل رو به سایر دستگاه‌های شبکه مثل مودم، روتر، هاب و… متصل کرد. حتما به یاد دارید که قبلا برای اتصال تلفن به شبکه مخابرات از یک نوع کابل خاص استفاده می‌کردیم. کابلی که در یک طرف یا دو طرفش یه قطعه‌ پلاستیکی کوچک بود. این قطعه‌ پلاستیکی رو باید داخل یک پورت مناسب در تلفن و دو شاخ می‌زدیم تا اتصال برقرار بشه. البته هنوز هم این نوع کابل برای تلفن استفاده میشن! خب به این قطعه‌ پلاستیکی سوکت گفته میشه.

سوکت شبکه هم دقیقا یک چیزی تو مایه‌های همون سوکت تلفن هست؛ فقط کمی بزرگ‌تر. کار سوکت شبکه ایجاد ارتباطه. وقتی یک شبکه دچار قطعی میشه، اولین چیزی که بررسی می‌کنند، اتصالات سوکت هست. اینکه سوکت درست متصل شده، سوکت قطع نیست، سوکت از پورت جدا نشده و غیره. در واقع یک متخصص شبکه از حساسیت و اهمیت وظیفه‌ سوکت در شبکه خبر داره؛ به خاطر همینه که اول از همه میره سراغ سوکت‌ها.

اگر موقع خرید سوکت دقت نکنید، به احتمال زیاد دائما درگیر قطعی شبکه میشید. توی این راهنمای خرید سوکت شبکه ما به شما میگیم چطور یه سوکت خوب پیدا کنید. ولی قبلش بهتره یه معرفی مختصر از انواع سوکت‌های شبکه داشته باشیم.

آیا تفاوت اکتیو و پسیو در شبکه رو می‌دونید؟
راهنمای خرید سوکت شبکه RJ45

انواع سوکت شبکه

در این قسمت از راهنمای خرید سوکت شبکه می‌خواهیم کمی درباره‌ انواع سوکت‌ها صحبت کنیم. سوکت‌ها از لحاظ نوع و سطح عملکردشون دسته‌بندی میشن. به طور کلی سوکت‌های RJ به جک‌های رجیستر هم معروفن. کانکتورهایی که برای ارتباطات مخابراتی و رابط شبکه به کار میرن. با کمک این سوکت‌ها هم میشه ارتباطات صوتی برقرار کرد و هم داده‌ای. کابل‌های RJ بر اساس ساختار و عملکرد، اندازه، تعداد پین و قابلیت اطمینان برای دستگاه‌های مختلف به دسته‌های زیر تقسیم میشن: rj11-w، rj14، rj45، rj48 و rj61.

سه نوع رایج و پرکاربرد سوکت‌ها RJ11، RJ45 و RJ48 هستند که در ادامه راهنمای خرید سوکت شبکه این سه نوع رو باهم بررسی می‌کنیم:

سوکت RJ11 یا سوکت تلفن

سوکت RJ11 همون سوکت کوچیکی هست که برای اتصال تلفن به شبکه‌ مخابرات استفاده میشه. این نوع کابل از 4 یا 6 تا پین ساخته شده و فقط کاربردش برای تلفنه. منظور از پین تعداد ورودی‌های این سوکت‌ها برای کابل یا بهتر بگیم تعداد سیم‌های اتصالی کابل به سوکت هست. معمولا کابل‌های زوج به هم تابیده چهارتایی یا شش تایی به این نوع سوکت متصل میشن.

سوکت RJ11

سوکت RJ45 یا سوکت شبکه

سوکتی که ما می‌خوایم در این مقاله راهنمای خرید سوکت شبکه دربارش حرف بزنیم، همین RJ45 هست. این جک رجیستر همون کانکتور شبکه‌ isj که برای کابل‌های اترنت استفاده میشه. با کمک کابل اترنت اشتراک داده در شبکه‌های محلی انجام میشه و این کانکتور رو باید براش به کار ببرید. سوکت‌های RJ45 از 8 جفت پین تشکیل شدند و فقط برای کابل‌های اترنت نوع‌های STP و UTP به کار میرن و خودشون به نوع سوکت utp و سوکت sftp تقسیم میشن. سوکت‌های شبکه بر اساس نوع کابلی که استفاده میشه، به دسته‌های مختلفی تقسیم میشه؛ مثل سوکت شبکه CAT5، سوکت شبکه CAT6 و غیره.

RJ48

نوع دیگری از سوکت‌های RJ45 هست که از 8 یا 10 پین ساخته شده و کاربردی شبیه به همین سوکت داره. به لحاظ نوع اتصال سوکت RJ48 و RJ45 کاملا شبیه همن؛ ولی در نوع خروجی پین‌ها با هم فرق دارن. در این نوع سوکت یک جفت پین برای انتقال سیگنال، یک جفت پین برای دریافت سیگنال، یک جفت پین برای تخلیه‌ سیگنال و یک جفت پین بی‌استفاده داریم. این نوع سوکت برای کابل‌های T1 به کار میره.

سوکت RJ45

راهنمای جامع خرید سوکت شبکه مناسب

همون‌طور که گفتیم با کمک راهنمای خرید سوکت شبکه شما می‌تونید به بررسی نکات اساسی برای خرید سوکت شبکه بپردازید و سوکتی رو انتخاب کنید که برای کار شما مناسبه. در ادامه این راهنمای خرید برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های سوکت شبکه که باید بهشون توجه کنید، رو معرفی می‌کنیم:

  • همخوانی با کابل: اصلی‌ترین موضوعی که باید در این راهنمای خرید سوکت شبکه بهش اشاره کنیم، همخوانی سوکت با کابله. سوکت باید با قطر کابل تناسب داشته باشه. مثلا اگه هادی کابل شما قطرش یک میلیمتره، باید سوکتی با محدوده هادی یک یا نزدیک به یک میلیمتر انتخاب کنید. مثلا اگر خرید کابل شبکه cat6 قبلا انجام شده در مورد خرید سوکت هم همین کتگوری رو باید مدنظر داشته باشید.
  • شیلددار یا بدون شیلد: سوکت‌های شبکه بعضیاشون شیلد فلزی دارن و برای نصب در مکان‌هایی با تراکم کابل بالا و در معرض آسیب فیزیکی مناسبند. شیلد فلزی از سوکت شما در برابر فشار و ضربه حفاظت می‌کنه.
  • معمولی یا مینیاتوری: نوعی از سوکت‌های شبکه به شکل مینیاتوری هستند. این نوع سوکت خیلی جمع و جور و کوچکند و برای کاربردهای مختصر و تر و تمیز به درد می‌خورن. این نکته رو هم توجه داشته باشید که سوکت‌های مینیاتوری به اندازه‌ی یک سوکت معمولی استحکام ندارند.
  • برند سوکت: یکی از مهم‌ترین نکاتی که موقع خرید تجهیزات پسیو باید بهش توجه کنید، برند هست.مثلا در مورد کابل شبکه، برند محبوب در بازار کابل شبکه لگراند هست چون بعضی از برندها امتحان خودشون رو پس دادن و از نظر کیفیت تضمین شده هستند، در مورد سوکت هم همینطوره مثل سوکت شبکه امپ.
  • جنس بدنه: سوکت‌های شبکه از نظر جنس بدنه به انواع فلزی و پلاستیکی تقسیم میشن. سوکت‌های فلزی استحکام بیشتری دارند و برای محیط‌های حساس و سخت مناسب‌ترند.
  • قابلیت نصب: سوکتی که خریداری می‌کنید باید با استفاده از آچار شبکه روی دستگاه‌های مختلف قابل نصب باشند.
  • زبانه: موقع خرید سوکت شبکه دقت کنید زبانه‌ی سوکت محکم باشد تا نشکنه. بعضی از سوکت‌ها زبانه‌های لاستیکی دارن که نسبت به زبانه‌های لاکی محکم‌ترند و دیرتر می‌شکنند.
  • LED: بعضی از سوکت‌ها برای نمایش وضعیت اتصال از یک LED استفاده می‌کنند که در مواقع اتصال به رنگ سبزه.
  • اثر مغناطیس: در بعضی مدلای سوکت شبکه، سوکت اثر مغناطیسی هم برای اتصال داره و علاوه بر زبانه سوکت، از اتصال محافظت می‌کنه.
  • عدد IP: یکی از نکاتی که توی این راهنمای خرید سوکت شبکه خیلی اهمیت داره، عدد IP سوکت شبکه‌ هست. نه تنها سوکت بلکه خیلی از وسایل یک عدد IP دارند که درجه حفاظت‌شون رو نشون میده. عدد اول در IP مقاومت در برابر گرد و غبار و عدد دوم در IP مقاومت در برابر رطوبت و آب رو نشون میده.

سوکت‌ها یک نوع مادگی یا اصطلاحا فیلتر هم دارند که در مقابل سوکت‌های عادیه و برای شبکه‌های بزرگ و اتصال چند کابل به هم به کار میره.

حرف آخر

در این راهنمای خرید سوکت شبکه انواع سوکت‌ها رو بررسی کردیم و گفتیم برای شبکه باید کدوم نوعش رو انتخاب کنید. فاکتورهای مهمی برای خرید سوکت شبکه هست که باید بهش توجه کنید. اگر بدونید چه نوع سوکت‌هایی در بازار موجودند، می‌تونید بهترین انتخاب رو برای شبکه‌تون داشته باشید. در این مقاله برخی از انواع مدل‌های سوکت شبکه رو معرفی کردیم که هر کدوم برای شرایط خاصی مناسبند. شما می‌تونید بر اساس نیازتون بهترین گزینه رو انتخاب کنید. بعد از مرحله انتخاب و خرید این تجهیزات، راهنمای نصب سوکت و نصب کیستون شبکه رو هم مطالعه کنید و اگر همچنان سوالی در این مورد دارید، در قسمت نظرات همین مقاله مطرح کنید در اسرع وقت پاسخگوی شما هستیم.

سوالات متداول

آیا می‌تونیم RJ11 رو به پورت RJ45 متصل کنیم؟

سوکت RJ11 رو میشه راحت داخل پورت RJ45 متصل کرد و ممکنه کار کنه. ولی در صورتی که سمت دیگر کابل اتصال درستی برقرار باشه، این کابل فقط می‌تونه ارتباط صوتی رو ایجاد کنه.

سوکت CAT5 بهتر است یا CAT6؟

تفاوت این سوکت‌ها در تفاوت کابل‌هایشان است. به طور کلی کابل‌های CAT6 مشخصات عملکردی بهتری نسبت به CAT5 دارند و سرعتشان هم بیشتر است. ورودی هادی سوکت CAT6 بزرگتر است؛ چون هادی کابل‌های این نوع نسبت به CAT5 ضخامت بیشتری دارند.

اولین نکته مهم در خرید سوکت شبکه چیست؟

قبل از هر چیزی باید بدونید کدام یک از انواع سوکت استریم، دیتاگرام یا سوکت خام رو نیاز دارین.

آیا سوکت همان کانکتور هست؟

درسته که اغلب این دو به یک عنوان به کار برده میشن، اما اتصالاتی که برجستگی دارن، کانکتور و اتصالاتی که فرورفتگی دارن سوکت هستن.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x