نحوه نصب ترانکینگ

نصب ترانکینگ یه راه‌حل فوق‌العاده برای سازماندهی و مدیریت کابل‌ها در محیط‌های مسکونی، تجاری یا اداریه. حتما براتون پیش اومده که وجود تعداد زیادی کابل شبکه در نزدیکی یک پریز که مهارشدنی هم نیستن اذیتتون کنه؛ ظاهر نامناسبی داشته باشه یا باعث ایجاد خسارت به سایر تجهیزات شبکه بشه. ترانکینگ باعث میشه تمام کابل‌ها بطور منظم در یک محفظه قرار بگیرن و علاوه‌بر اینکه از خطرات جلوگیری میکنه، زیبایی و نظم بیشتری هم به محیط میده. اگه هنوز براتون سواله که ترانکینگ چیست؟ در این مقاله می‌خوایم نحوه نصب ترانکینگ رو بهتون بگیم و همینطور، مزایا و یکسری سوالات متداول در این باره رو باهم بررسی کنیم. پس اگه علاقه دارین بیشتر با مزایای نصب ترانکینگ آشنا بشین، براتون سواله که متعلقات ترانکینگ چیست؟ و مهم‌تر از همه، برای دسترسی به آموزش نصب ترانکینگ تا انتهای این مقاله با ما باشین.

مزایای نصب ترانکینگ

از اونجایی که استفاده از ترانکینگ یه روش مدرن محسوب میشه، مزایای خیلی زیادی نسبت به روش‌های سنتی داره. در ادامه به بعضی از مهم‌ترین مزیت‌هاش اشاره می‌کنیم و یاد می‌گیریم چطور ترانکینگ نصب کنیم؟

از جمله‌ی مهم‌ترین مزایای نصب ترانکینگ اینه که باعث میشه تمام کابل‌ها بطور منظم در کنار‌ هم قرار بگیرن و دسترسی مناسبی بهشون وجود داشته باشه. علاوه‌بر اون، حفاظت و ایمنی مطلوبی برای کابل‌ها ایجاد میکنه که در برابر هرگونه آسیب در امان باشن. طول ترانکینگ‌ قابل تغییره و ظاهر مرتبی به فضا میده.

متعلقات نصب ترانکینگ

نصب ترانکینگ متعلقات خاصی داره که به نصب بهتر و زیبایی محیط کمک زیادی میکنه و انتخاب اشتباه هر کدوم از این‌ها، علاوه بر اینکه مراحل نصب رو دچار مشکل میکنه، زیبایی محیط رو هم از بین می‌بره. پس بریم ببینیم متعلقات ترانکینگ چیست؟

  • بدنه: بدنه اصلی‌ترین عضو ترانکینگه که تمام اجزا و متعلقات دیگه، روی بدنه سوار میشن.
  • پارتیشن‌‎ها: پارتیشن درواقع جداکننده اجزای داخل ترانکینگه؛ علاوه‌بر اینکه از ایجاد نویز جلوگیری میکنه باعث میشه کابل‌ها تاثیر منفی روی هم نداشته باشن.
  • مسدودکننده یا بست: مسدودکننده آخرین مراحله نصب ترانک‌هاست که باعث میشه هم ترانکینگ زیباتر باشه هم ایمن‌تر.
  • زوایای ترانکینگ: در هنگام نصب، ممکنه بخش‌هایی از ترانکینگ خالی بمونه که برای زیبایی و منظم شدن محل نصب، زوایا کار گذاشته میشن.
  • فیس پلیت: یکی دیگه از مهم‌ترین سوال‌ها اینه که فیس پلیت چیست؟ به طور خلاصه میشه گفت این ابزار صفحه پریز توکار در شبکه هست که یکی از مهم‌ترین کابردهای فیس پلیت اینه که اتصالات سیمی رو پنهان کنه. البته کاربردهای دیگه‌ای هم داره که در مقاله اختصاصی کامل بهش پرداخته شده.

پیش از نصب ترانکینگ باید بدانیم

احتمالا می‌تونین حدس بزنین که نصب ترانکینگ کار خیلی سختی نیست اما توصیه ونتولینک اینه که اگر میخواین به تجهیزاتتون آسیبی نرسه یا این کار به بهترین شکل ممکن انجام بشه، سعی کنین برای نصب از تکنسین کمک بگیرین. اگر هم خودتون این کار رو انجام میدین، با دقت و معلومات کامل اینکار رو بکنین.

اگر در محیط‌های تجاری یا صنعتی هستید که با انواع کابل شبکه مثل کابل شبکه CAT6 سروکار دارین، کاربرد ترانکینگ براتون بیشتره اما اگر ترانکینگ رو برای فضای داخل خونه میخواین، شاید داکت انتخاب بهتری براتون باشه. در ادامه طریقه نصب ترانکینگ رو بهتون میگیم.

آموزش نصب ترانکینگ

ابزارهای لازم برای نصب ترانکینگ

ترانکینگ‌ انواع مختلفی داره که شما باتوجه به نیاز و محل نصب، ترانکینگ مناسب رو انتخاب می‌کنین. بطور کلی چند نوع ترانکینگ در بازار وجود داره:

  • ترانکینگ دیواری
  • ترانکینگ دفنی
  • ترانکینگ ستونی

یکی از چالش‌های پیش از نصب ترانکینگ اینه که از چه برندی خرید کنیم که محصول باکیفیت‌تری داشته باشیم؟ خوشبختانه برندهای داخلی زیادی ترانکینگ‌های باکیفیتی تولید میکنن که نیاز مصرف کننده رو به خرید اجناس خارجی از بین می‌برن. برای مثال ترانکینگ سوپیتا، ترانکینگ لگراند و یا ترانکینگ دانوب، همگی از برندها و تولیدات داخلی هستن که کیفیت بالایی دارن و هرکدوم ویژگی‌های منحصربه‌فردی رو ارائه میدن. اگه برای انتخاب و خرید ترانکینگ هنوز به تصمیم درست نرسیدین، راهنمای خرید ترانکینگ رو مشاهده کنین.

بطورکلی این محفظه‌ها ممکنه ابزارهای مختلفی رو برای نصب احتیاج داشته باشن که ما اینجا لیست کاملی از ابزارهای لازم رو در اختیارتون می‌ذاریم، پس پیش‌از شروع فرآیند نصب، ابزار موردنیاز رو آماده کنین.

  • پیچ، رول پلاک و پیچ‌گوشتی
  • تراز و نوار اندازه‌گیری
  • مته و انبردست
  • خط کش T

اگر به هرکدوم از این ابزارها نیاز دارین و نمی‌دونین از کجا باید تهیه‌شون کنید یا سریع‌ترین راه خریدشون چیه، باید بگم که می‌تونین از تمام فروشگاه‌ها و نمایندگی‌های آنلاین فروش ابزارآلات شبکه، تجهیزات شبکه مثل فروشگاه ونتولینک خرید کنین.

آموزش قدم به قدم نصب ترانکینگ

بعد از اینکه ابزار لازم رو تهیه کردین، نوبت به نصب ترانکینگ میرسه.

مراحل نصب ترانکینگ

مرحله اول: اندازه‌گیری و آماده‌سازی محل نصب ترانکینگ

اولین کاری که برای نصب ترانکینگ باید انجام بدیم اینه که محل نصب رو در دقیق‌ترین حالت ممکن اندازه بگیریم. پس تمام مناطق رو شناسایی و ارزیابی کنین و کوتاه‌ترین مسیر ممکن رو برای نصب ترانک انتخاب کنین. کوتاهی مسیر ترانکینگ‌ها علاوه‌بر اینکه در زیبایی محیط تاثیر میذاره، باعث میشه به کابل‌ شبکه خیلی بلند نیازی نداشته باشین.

مرحله دوم: علامت‌گذاری

با استفاده از تراز، یک خط صاف و هموار روی دیواری که میخواین ترانکینگ رو نصب کنین، علامت‌گذاری کنین. این خط مثل یه راهنما، برای نصب درست و یکنواخت ترانک‌ها بهتون کمک میکنه.

مرحله سوم: احتیاط

بطور کلی نصب ترانک‌ها خطر الکتریکی ندارن ولی شما فراموش نکنین که به اتصالات برقی احتمالی یا آسیب کابل‌ها دقت کنین.

مرحله چهارم: حفاری

موقعیت سوراخ‌ها و حفره‌ها رو تعیین کنین. برای اینکه فاصله یکسانی بین همشون وجود داشته باشه از نوار اندازه‌گیری کمک بگیرین. بعد از علامت‌گذاری، با استفاده از مته یا هر وسیله مشابه، حفاری رو شروع کنین. اندازه حفره‌ها رو حتما در نظر بگیرید که بزرگتر یا کوچکتر از سایز مناسب نباشه.

مرحله پنجم: نصب ترانکینگ

این بخش، مهم‌ترین بخش نصب ترانکینگه! بدنه اولیه، قسمتیه که تمام بخش‌های دیگه روی اون قرار میگیرن. به‌همراه رول پلاک روی دیوار نصبش کنین. استفاده از خط کش در پیدا کردن زوایای درست خیلی کمکتون میکنه.

تکنسین‌ها معمولا محل نصب ترانکینگ رو در پایین‌ترین ارتفاع ممکن و در مسیری خلوت و کم تردد انتخاب می‌کنن تا ترانکینگ‌ها و کابل‌ها در معرض حرارت، رطوبت، ضربه و فشار نباشن.

مرحله ششم: کابل‌کشی

بعد از نصب بدنه، باید داخلش رو کابل‌کشی کنین. البته به این کابل‌کشی، پارتیشن‌بندی هم میگن. پارتیشن یکی از متعلقات نصب ترانکیگه که به ظریف‌کاری و دقت بالایی احتیاج داره. هدف از پارتیشن‌‌بندی، جداکردن کابل‌های برق از کابل دیتاست. یکی از مزایای پارتیشن‌بندی، مرتب‌‌سازی فضای داخل ترانک‌هاست. پارتیشن‌هارو داخل محفظه نصب کنید و کابل‌های برق رو به محل نصب پریزها متصل کنید.

تفاوت داکت و ترانکینگ

یکی از مهم‌ترین سوال‌ها برای انتخاب بهترین و مناسب‌ترین تجهیزات اینه که بدونیم تفاوت داکت و ترانکینگ دقیقا چیه؟ داکت یه محفظه پلاستیکی باریکه که امکان نصب کلید یا پریزکشی رو نداره، یعنی کاربردهای ساده‌تری نسبت به ترانکینگ داره. در مجموع عوامل زیادی میتونن در انتخاب شما موثر باشن. اگر به سیستمی برای پوشاندن کابل‌هایی با تعداد و ضخامت کمتر نیاز دارین، نصب داکت براتون بهتره.

داکت انواع مختلفی داره، برای مثال: داکت ساده، داکت شیاردار، داکت پارتیشن‌دار، داکت قرنیزیف داکت کف خواب. اگر در محیط‌های تجاری یا صنعتی هستید باید بگم که احتمالا کاربرد ترانکینگ براتون بیشتر از داکته. اگر به این نتیجه رسیدین که نصب داکت براتون بهتره، حتما مقاله نحوه نصب داکت شبکه رو مطالعه کنین و نصبش رو یاد بگیرین. وقتی میخوایم هر ابزاری از دسته ابزارآلات شبکه بخریم، همیشه برندهایی هستن که در دسترس‌ترن، معروف‌ترن یا کاربرد بهتری دارن. مثلا همونطور که کابل شبکه لگراند در بین کابل‌های شبکه محبوبیت بیشتری داره؛ از بین برندهای موجود در بازار داکت‌ها، داکت البرز و داکت دانوب محبوب‌ترن.

نکات مهم در نصب ترانکینگ

سخن پایانی

نصب ترانکینگ یکی از بهترین و کارآمدترین روش‌ها برای سازماندهی و نظم‌دهی به کابل‌هاست. اگر آموزش نصب ترانکینگ رو طبق مراحلی که در این مقاله ذکر کردیم دنبال کنین، می‌تونین به‌راحتی نصب ترانکینگ رو انجام بدین و از مزایای عالی ترانکینگ مثل سازماندهی کابل‌ها، دسترسی آسان، حفاظت و ایمنی کابل‌ها، انعطاف‌پذیری برای توسعه‌های آینده و… استفاده کنین. اگر سوالی درمورد نحوه نصب ترانکینگ دارین اینجا بنویسین تا کارشناسان ونتولینک، در کوتاه‌ترین زمان شما رو راهنمایی کنن.

سوالات پرتکرار

آیا ترانکینگ هم برای مصارف مسکونی و هم تجاری قابل استفاده است؟

بله، ترانکینگ در اندازه‌های مختلف وجود داره تا ظرفیت‌ها و کابل‌های مختلف رو بتونه پوشش بده. عرض ترانک‌ها شامل: 125 میلی‌متر، 100 میلی‌متر، 75 میلی‌متر، 50 میلی‌متر، 37.5 میلی‌متر و 25 میلی‌متر میشن.

آیا می‌توان ترانک‌ها را متناسب با رنگ دیوار رنگ کرد؟

بله، ترانکینگ‌ها رو میشه با رنگ مناسب رنگ‌آمیزی کرد تا با رنگ دیوار اطراف یکسان بشه.

نصب ترانکینگ راحت‌تره یا داکت؟

نصب داکت شبکه چون نیاز به پریزکشی نداره، راحت‌تره.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا