تفاوت پچ پنل و سوئیچ شبکه

تفاوت پچ پنل و سوئیچ شبکه رو خیلی از افراد بلد نیستن. اگر شما هم جزو این دسته هستید، احساس بد نداشته باشید؛ چون در ماه تقریبا 900 نفر در گوگل جواب این سوال رو سرچ می‌کنند. اما اگر یک تکنیسین شبکه هستید و نمی‌دونید فرق پچ پنل و سوییچ شبکه چیه، این اصلا خوب نیست. در تنظیمات یک شبکه همه‌‌ دستگاه‌ها به سوئیچ وصل میشن؛ اما، قبل از سوئیچ باید از یک پچ پنل عبور کنند. علت این مسئله خیلی ساده هست و فرق پچ پنل و سوئیچ شبکه رو مشخص می‌کنه. در این مقاله ما براتون کامل توضیح میدیم که تفاوت سوئیچ شبکه و پچ پنل در چیه و چرا باید هر دو رو در شبکه استفاده کنیم.

پچ پنل شبکه چیست؟

پچ پنل‌ها از جمله دستگاه‌های پسیو در شبکه هستند. اما وقتی که قصد خرید تجهیزات پسیو برای یک شبکه رو داشته باشید؛ ممکنه پچ پنل شبکه به شما پیشنهاد داده نشه. چرا که این وسیله یک ابزار غیرضروری برای نصب محسوب میشه. کاربرد اصلی پچ پنل برای نصب داخل رک هست؛ پس موقع خرید رک شبکه حتما یک پچ پنل هم بخرید. علتش رو الان توضیح میدم. پچ پنل شبکه یک واحد پایانی از پورت‌های شبکه است که با هم متمرکز شدند. این وسیله برای مدیریت کابل‌ها در کابل‌کشی‌های انبوه به کار میره. هدف از کاربرد پچ پنل ارائه‌ی یک کابل‌کشی تمیز، منظم و قابل تفکیک از تمام ورودی‌های شبکه‌مون هست.

درباره تفاوت پچ پنل و سوئیچ

اگر پچ پنل نباشه، شما انبوهی از کابل‌های شبکه‌ی پراکنده و درهم برهم دارید که هم خیلی آزاردهنده‌اند و هم گیج‌کننده. بنابراین یک پچ پنل می‌تونه دسترسی و مدیریت کابل‌های شبکه رو راحت‌تر کنه. همچنین یک پچ پنل به شما امکان میده که از پورت‌های پایانی در برابر ضربه و آسیب‌های فیزیکی محافظت کنید. در مقاله‌ی پچ پنل چیست می‌تونید این قطعه رو بهتر بشناسید.

یک پچ پنل از یکسری کیستون شبکه تشکیل شده که به صورت ریلی کنار هم قرار گرفتند. این کیستون‌ها پورت‌های ورودی دستگاه محسوب میشن و کیفیتشون خیلی اهمیت داره. اگر پچ پنل شبکه نگزنس یا لگراند داشته باشید، مسلما از نظر کیفیت خود دستگاه و کیستون‌های اون مطمئن خواهید بود. اما اگر پچ پنل شما از نوع آنلودد هست و باید خودتون کیستون بهش اضافه کنید، بهترین گزینه‌ها کیستون لگراند یا کیستون شبکه نگزنس هستند.

بهترین برند کیستون کدام برنده؟

سایز پچ پنل از نظر تعداد پورت ورودی مشخص میشه. پچ پنل‌های بازار غالبا سایزهای 24، 32 و 48 پورت دارند. رایج‌ترین و بیشترین تقاضای بازار خرید پچ پنل لگراند 24 پورتی هست.

پچ پنل‌های شبکه انواع مختلفی دارند و شما می‌تونید مدل‌ها و برندهای این وسیله رو بررسی کرده و مناسب‌ترینشون رو انتخاب کنید. مهم‌ترین نکته درباره‌ی پچ پنل رده‌ی اون هست که در راهنمای خرید پچ پنل کامل دربارش صحبت کردیم. رده‌ی پچ پنل شما باید با سایر تجهیزات مثل کابل و سوکت شبکه یکی باشه. از اونجا که قیمت کابل شبکه ممکنه زیاد باشه، ما خرید پچ کورد رو برای فواصل بین پچ پنل و سوئیچ شبکه پیشنهاد میدیم.

سوئیچ شبکه چیست؟

سوئیچ شبکه یکی از مهم‌ترین تجهیزات اکتیو در شبکه به شمار میره. اگر بدونید سوئیچ شبکه چیست، به راحتی متوجه تفاوت پچ پنل و سوئیچ شبکه خواهید شد. سوئیچ وسیله‌ای هست که به نوعی میشه اونو قلب شبکه دونست. این دستگاه در مرکز داده‌ها قرار داره و همه‌ی دستگاه‌ها رو به همدیگه متصل می‌کنه. در واقع داده‌های شبکه از سوئیچ رد میشن و به مقصد میرسن. کار سوئیچ ایجاد ارتباط بین دستگاه‌ها و اشتراک‌گذاری داده‌هاست. وقتی یک داده وارد سوئیچ میشه، سوئیچ اول مقصد داده رو بررسی می‌کنه، بعد با مسیریابی درست، داده رو به سمت مقصدش میفرسته. یعنی در سوئیچ داده‌ها فقط به مقصد خودشون ارسال میشن نه تمامی دستگاه‌های متصل.

تفاوت پچ پنل و سوئیچ

شاید بپرسید خب فرق سوئیچ شبکه و پچ پنل چیه، اینا که هر دوشون تمامی دستگاه‌ها رو بهم وصل می‌کنند. میشه گفت اینطور نیست، سوئیچ یک دستگاه فعاله که برای ارسال داده‌ها هوشمندانه عمل می‌کنه. در واقع در سوئیچ ما پردازش داریم؛ چیزی که اصلا در هیچ‌کدوم از تجهیزات پسیو شبکه از جمله پچ پنل وجود نداره. برای شناخت بهتر تجهیزات پسیو شبکه، مقاله‌ی تجهیزات پسیو چیست رو مطالعه کنید. اما بریم سراغ تفاوت پچ پنل و سوئیچ شبکه.

استفاده از سوئیچ شبکه برای هر نوع شبکه‌ی کامپیوتری ضروریه؛ چون به دستگاه‌های مختلف اجازه میده داده‌ها و منابع‌شون رو بدون تداخل به اشتراک بذارند. بدون سوئیچ، هر دستگاهی باید مستقیما به دستگاه‌های دیگر وصل بشه که راه‌حل غیرممکنی به نظر می‌رسه. سوئیچ‌ها در اندازه‌ها و سرعت‌های مختلفی ساخته میشن و می‌تونید سرعت‌هایی تا 1000مگابیت ثانیه رو هم باهاشون تجربه کنید. البته این مسئله به کابل یا پچ کورد شما هم مربوطه. مثلا برای رسیدن به سرعت 1000 مگابیت ثانیه یا همون یک گیگابیت، شما نیاز به یک کابل شبکه cat6 یا پچ کورد شبکه cat6 دارید.

تفاوت پچ پنل و سوئیچ شبکه

با توصیفاتی که گفته شد، در یک جمع‌بندی کلی میشه گفت فرق سوئیچ شبکه و پچ پنل در موارد زیر هست:

  • نوع: سوئیچ یک دستگاه فعال جزو تجهیزات اکتیو شبکه هست؛ ولی سوئیچ یک دستگاه غیرفعال از دسته تجهیزات پسیو شبکه.
  • قیمت: سوئیچ شبکه گران؛ ولی پچ پنل یک دستگاه ارزان‌قیمت محسوب میشه.
  • وظیفه: سوئیچ اتصال دستگاه‌ها، انتقال، مسیریابی و هدایت بسته‌ها به سمت مقصد. پچ پنل یکپارچه کردن کابل‌ها برای مدیریت و حفاظت بهتر از کابل‌های شبکه.
  • شکل ظاهری: سوئیچ قطعه‌ای مستطیل شکل با ابعاد بزرگ‌تر که یکسری پورت ورودی دارد. پچ پنل یک استوانه‌ی مستطیلی به شکلی ریلی از پورت‌های ورودی شبکه.
  • نحوه‌ی نصب: نصب سوئیچ شبکه نیاز به نصب فیزیکی و نرم افزاری داره؛ اما، پچ پنل باید فقط به شکل فیزیکی نصب بشه.

برای آشنایی با روش نصب پچ پنل، مقاله‌ی نحوه نصب پچ پنل شبکه رو مطالعه کنید.

به طور کلی تفاوت اصلی این دو وسیله این است که پچ پنل یک ابزار مدیریت کابل هست که هیچ تاثیری در عملکرد انتقال داده نداره. اما سوئیچ یک منبع کاربردی غیرقابل جایگزین برای انتقال و مدیریت داده‌ها در شبکه است.

تفاوت پچ پنل و سوئیچ - سوئیچ شبکه

البته سوئیچ و پچ پنل‌ شباهت‌هایی هم دارند. مثلا اینکه هر دوشون یکسری پورت ورودی شبکه برای اتصال تمامی دستگاه‌های شبکه دارند البته با اهداف متفاوت. و اینکه هر دو در کنار هم داخل انواع رک ایستاده، دیواری یا رک Outdoor نصب میشن. مورد دیگر اینکه این تجهیزات برای نصب در رک هستند و ابعادی مطابق استاندارد رک شبکه دارند.

قیمت رک دیواری در حال حاضر چقدر هست؟

چرا در شبکه، باید پچ پنل نصب کرد؟

با بررسی تفاوت پچ پنل و سوئیچ شبکه متوجه شدید که پچ پنل هیچ نقشی در فرآیند انتقال داده نداره. حالا سوالی که پیش میاد اینه که آیا میشه پچ پنل رو حذف کرد؟ جواب این سوال مثبته. شما می‌تونید بدون پچ پنل هم یک شبکه‌ی کارآمد داشته باشید. اما مشکلی که وجود داره اینه که وقتی تعداد دستگاه‌ها زیاد میشه، حجم کابل‌های داخل رک به شدت بالا میره. این مسئله باعث بهم ریختگی و غیرقابل شناسایی شدن کابل‌ها میشه. یعنی شما نمی‌دونید این کابل‌ها از کجا میان و قراره کجا برن.

تفاوت پچ پنل و سوئیچ شبکه - پچ پنل شبکه

خیلی راحت میشه با نصب یک پچ پنل در محل، کابل‌ها رو دسته‌بندی، شناسایی، تفکیک، نگهداری، عیب‌یابی، تعمیر، مدیریت و نصب کرد و ارتقا داد. البته یکسری تجهیزات دیگه مثل بست کمربندی، لیبل کابل و نگهدارنده‌ی کابل‌ها هم می‌تونند در مدیریت کابل نقش‌های مهمی ایفا کنند.

حرف آخر

تفاوت پچ پنل و سوئیچ شبکه مسئله‌ای هست که خیلی‌ها ازش بی‌اطلاع هستند. وقتی که به قصد خرید تجهیزات شبکه وارد یک فروشگاه تجهیزات شبکه میشید، باید بدونید که دقیقا به چه تجهیزاتی نیاز دارید. شاید خیلیا فک کنند که سوئیچ و پچ پنل یکیشون برای شبکه لازمه و خب حتما سوئیچ رو انتخاب می‌کنند. درسته که سوئیچ‌ها بخش مهمی از یک شبکه محسوب میشن و باید حتما داخل شبکه ازشون استفاده بشه. اما یک پچ پنل هم در نوع خودش مهمه و انعطاف‌پذیری و اطمینان بالایی برای شبکه‌ی شما به ارمغان میاره. دونستن فرق سوئیچ شبکه و پچ پنل به شما در انتخاب بهتر این تجهیزات کمک می‌کنه و می‌تونید بهترین انتخاب‌ها رو برای شبکه‌ی خودتون داشته باشید.

سوالات متداول

آیا برای شبکه‌های خانگی هم نیاز به پچ پنل داریم؟

پچ پنل برای شبکه‌های خانگی ضروری نیست؛ ولی نصب اون می‌تونه خیلی کاربردی باشه. اول اینکه نصب کابل‌ها دقیق‌تر انجام میشه. برچسب‌گذاری ساده‌تره. نگهداری و عیب‌یابی بهتری میشه انجام داد و به طور کلی مدیریت موثری روی کابل‌های تجهیزات مختلف داشت.

آیا پچ پنل سرعت شبکه رو کم می‌کنه؟

ممکنه بعضی افراد فکر کنند که وجود یک لایه اضافه‌ی پچ پنل در مسیر داده‌ها ممکنه روی سرعت داده اثر منفی بذاره. اما اصلا اینطور نیست. پچ پنل‌ها یک مدیریت فیزیکی ایجاد می‌کنند و تاثیری روی سرعت انتقال داده ندارند؛ مگر اینکه برای یک شبکه‌ی پرسرعت یک پچ پنل با سرعت کم بخرید. معمولا پچ پنل‌هایی که در بازار هستند از رده‌ی Cat6 به بالا، سرعت‌های بیشتری نسبت به سوئیچ‌های شبکه دارند و هیچ محدودیتی برای شبکه‌ی شما ایجاد نخواهند کرد.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x