نصب کیستون شبکه

نصب کیستون شبکه نیازمند داشتن تخصص و آشنایی با کابل‌هایی شبکه و کدگذاری رنگ اوناست. البته این کار خیلی هم سخت نیست و هر کسی با یکم بررسی می‌تونه این کار را انجام بده. کیستون‌ها معمولا برای نصب کلیدهای ورودی شبکه و پچ پنل‌ها و اتصالشون به سایر تجهیزات پسیو شبکه استفاده میشن و برای متصل کردن اونا به کابل باید با نحوه نصب کیستون شبکه آشنا باشید. در این مقاله قصد داریم به آموزش نصب کیستون شبکه به روش درست و اصولی بپردازیم و تمامی نکاتش را برای شما توضیح بدیم.

کیستون چیست؟

قبل از اینکه بریم سراغ نصب کیستون شبکه، بهتره این قطعه از تجهیزات پسیو شبکه را بهتر بشناسیم. کیستون‌های شبکه قطعات کوچکی هستند که به انتهای کابل‌ها وصل شده و به عنوان ورودی سوکت RJ45 کار می‌کنند. به بیان دیگه، کیستون‌ها کانکتور مادگی سوکت‌های شبکه هستند. وقتی که شما قصد دارید در یک بخش از شبکه، مسیر ورودی برای یک وسیله به شبکه ایجاد کنید، باید از کیستون استفاده کنید. در مقاله‌ی کیستون چیست جزییات کیستون را کامل توضیح دادیم.

مهم‌ترین ویژگی یک کیستون category اونه. کیستون‌ها باید هم‌رده با کابل‌ها و سوکت‌ها و پچ کورد شبکه انتخاب بشن تا افت سرعت پیدا نکنند. یعنی اگر شما یک کابل شبکه نگزنس از نوع Cat6 داشته باشید، نباید کیستون شما Cat5 باشه؛ چون ظرفیت کابل شما هدر میره. در واقع با در نظر گرفتن قیمت کابل شبکه بهتره، کیستون هم از همون رده یا رده‌های بالاتر باشه تا افت سرعت نداشته باشیم.

کیستون‌ها از نظر ساختاری دو نوع دارند؛ کیستون شیلددار FTP و کیستون بدون شیلد UTP. کیستون‌های FTP یک روکش آلومینیومی روی خودشون دارند که هم استحکام بهتری بهشون میده و هم جلوی نویز و تداخل را تا حد زیادی می‌گیره.کیستون‌های شیلددار برای کابل‌های شیلددار STP و SFTP استفاده میشن. اما برای کابل‌های UTP باید همین نوع کیستون را استفاده کنید. اغلب برندها مثل کیستون شبکه لگراند انواع کیستون‌های شیلددار و بدون شیلد را تولید و عرضه می‌کنند.

انواع کیستون شبکه

از نظر شکل ظاهری هم کیستون‌ها دو مدل دارند؛ 90 درجه و 180 درجه. تفاوت این دو تا در نصب کابل به کیستون هست. مثلا در یک کیستون 90 درجه زاویه‌ی بین کابل و پورت ورودی کیستون 90 درجه هست. این دو نوع از نظر عملکرد هیچ فرقی با هم ندارند و فقط باید موقع خرید کیستون شبکه بر اساس فضای نصب نوع مناسب را انتخاب کنید. در مقاله‌ی راهنمای خرید کیستون شبکه به شما میگیم که موقع انتخاب کیستون دقیقا چه نوع با چه مشخصاتی را باید خریداری کنید.

استانداردها رنگ‌بندی کیستون

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید قبل از نصب کیستون شبکه یاد بگیرید و رعایت کنید، شناخت استانداردهای رنگ کابل‌هاست. یک سوکت از هشت پین ساخته شده که موقع سوکت زدن کابل شبکه در هر کدام از این پین‌ها یکی از هشت رشته سیم داخل کابل شبکه، نصب میشه. ترتیب قرارگیری این رشته سیم‌ها داخل سوکت خیلی مهمه. در واقع ما هشت رشته سیم به رنگ‌های آبی، سفید آبی، نارنجی، سفید نارنجی، سبز، سفید سبز، قهوه‌ای، سفید قهوه‌ای داریم که برای همه‌ی کابل‌ها یکسانند و باید به یک ترتیب مشخص داخل پین‌های سوکت قرار بگیرند.

اما در طرف دیگر ماجرا کیستون‌ها هستند که به نوعی ورودی سوکت محسوب میشن و باید رشته‌ سیم‌های داخلشون با رشته‌ سیم‌های داخل سوکت منطبق بشه. در واقع برای نصب کیستون هم ما همین استانداردها را داریم و باید طبق اون‌ها اتصالات را انجام بدیم. مثلا در آموزش نصب پچ پنل، ما به همین موضوع اشاره کردیم که چطور باید کیستون‌های پچ پنل را طبق استانداردهای رنگبندی وصل کنید. به طور کلی دو استاندارد رنگ‌بندی به شکل زیر هستند:

استانداردهای کیستون شبکه

نحوه نصب کیستون شبکه

خب حالا که با رنگبندی کابل‌های اترنت آشنا شدید، بهتره بریم سراغ نصب کیستون شبکه. قبل از شروع کار بهتره تجهیزات لازم را آماده کنید. پیشنهاد ما به شما اینه که تجهیزاتتون را از برندهای معتبر و مطمئن بخرید که در روند نصب کیستون دچار مشکل نشید و کارتون به راحتی پیش بره. در مقاله بهترین برند کیستون شبکه، ما بهترین برندهای کیستون را معرفی کردیم. بهتره که برند کابل شبکه هم مشابه کیستون باشه و از نظر نوع با هم سازگاری داشته باشند.

بهترین برند بازار در حال حاضر لگراند هست. اما از اونجا که قیمت کابل شبکه لگراند نسبت به سایر برندها خیلی بالاتره، شاید گزینه‌های مقرون به صرفه‌تری هم باشه؛ مثل کابل و پچ کورد شبکه نگزنس. نگزنس هم یک برند مطرح در حوزه‌ی تجهیزات شبکه است و خیلی از تجهیزات لازم برای یک شبکه را تولید می‌کنه. در مقاله معرفی برند و تجهیزات شبکه نگزنس فرانسه می‌تونید به طور کامل با این برند آشنا بشید. حالا زمانش رسیده بریم سر وقت آموزش نصب کیستون شبکه:

ابزارهای لازم برای نصب کیستون

قبل از هر چیز شما باید تجهیزاتی که نیاز دارید را آماده کنید. این ابزار آلات شبکه نه تنها سرعت کار شما را بالاتر می‌برند؛ بلکه کیفیت و دقت کار هم بیشتر میشه و نتیجه بهتری می‌گیرید. برای نصب کیستون، شما نیاز به تجهیزات زیر دارید:

  • آچار پانچ
  • سیم‌چین
  • استریپر
مرحله اول نصب کیستون شبکه

مرحله اول: برداشتن روکش کابل

در اولین مرحله‌ی کار شما باید روکش خارجی کابل را با استفاده از استریپر به آرومی جدا کنید. حدود سه تا پنج سانت از روکش لب کابل را جدا کنید و با دقت از کابل بیرون بکشید. مراقب باشید که رشته‌ سیم‌های داخل کابل بریده یا کشیده نشوند.

جدا کردن سیم‌ها برای نصب کیستون شبکه

مرحله‌ دوم: جداسازی سیم‌ها

قبل از نصب کیستون شبکه، شما باید زوج سیم‌های بهم تابیده را به آرامی از هم باز کنید. اگر این کار را با شدت انجام بدید، ممکنه سیم‌ها از داخل دچار قطعی یا کشیدگی بشن؛ پس خیلی مراقب باشید. هر چهار جفت سیم را از هم جدا کنید و بین‌شون فاصله بدید.

دقت کنید که هر دو رنگ مشابه مثلا سبز و سفید سبز نزدیک همدیگه باشند.
جدا کردن سیم‌ها

مرحله سوم: تشخیص استاندارد رنگبندی

طبق توضیحاتی که پیش‌تر دادیم، شما باید در این قسمت استاندارد رنگبندی را مشخص کنید. برای این کار باید سوکت شبکه را به سمت خودتون بچرخونید و کد رنگبندیش را بررسی کنید. ترتیب رنگبندی یکی از دو شکلی هست که در تصویر قسمت قبلی نشون دادیم. استانداردش را از اونجا معین کنید.

تشخیص استاندارد رنگبندی کیستون

اگر به هر دلیلی نتونستید استاندارد را تشخیص بدید، بهتره نوع B را انتخاب کنید؛ چون این نوع رایج‌تره.

مرحله چهارم: نصب سیم‌ها روی کیستون

در این قسمت از نصب کیستون شبکه اول شما باید روی کیستون به دقت نگاه کنید. روی کیستون ترتیب نصب سیم‌ها مطابق دو نوع استاندارد مشخص شده. در یک قسمت نوشته شده A که مربوط به استاندارد A هست و در قسمت زیرش نوشته شده B که ترتیب چیدن سیم‌های رنگی طبق استاندارد B را نشون میده. حالا با دقت سیم‌ها را طبق استاندارد سوکت‌ کابل که در مرحله‌ی قبل تعیین کردید، داخل کیستون بچینید.

چیدن سیم‌ها داخل کیستون
استاندارد رنگبندی کابل

مرحله پنجم: پانچ کردن

در این مرحله از نصب کیستون شبکه باید با کمک آچار پانچ هر سیم را در عمق مناسب داخل جک‌های کیستون فرو برده و با نیروی کمی فشار دهید. هنگام کار با آچار پانچ مطمئن بشید که لبه بلند سر ابزار حتما به طرف بیرون جک باشه. این لبه برای این بلندتره که قسمت اضافه‌ی کابل را کوتاه کنه. برای اطمینان از اتصال درست سیم‌ها، بهتره یک بار دیگه از آچار پانچ روی سیم‌ها استفاده کنید.

پانچ کردن سیم برای نصب کیستون شبکه

مرحله ششم: تمیزکاری

در نهایت بعد از نصب کیستون شبکه سیم‌های اضافه بیرون زده از داخل جک را کوتاه کنید. این سیم‌ها باید به کوتاه‌ترین درجه ممکن برسند.

چیدن سیم بعد از نصب کیستون شبکه

مرحله هفتم: قرار دادن پوشش پلاستیکی

در آخرین مرحله نصب کیستون شبکه شما باید پوشش پلاستیکی بدنه‌ی کیستون را روی اون قرار بدید. با یک فشار کوچیک این پوشش به بدنه فیکس میشه. اگر کیستون شما قاب یا فیس پلیت داره در اینجا بعد از اتمام کار باید اونو هم به کیستون وصل کنید.

نصب درب پلاستیکی کیستون

حرف آخر

نصب کیستون شبکه یکی از کارهاییه که در طول راه‌اندازی یک شبکه بارها و بارها باید انجام داده بشه. این کار اصلا سخت و زمان‌بر نیست و خیلی راحت اجرا میشه. اما نکته‌ای که وجود داره، اتصال درست هست. در غیر این‌صورت کیستون شما کار نمی‌کنه یا دائما دچار افت سیگنال میشه. بهتره کیستونی که می‌خرید، حتما از برندهای معتبر باشه تا از کیفیتش اطمینان داشته باشید. درسته که قیمت تجهیزات شبکه برندهای معتبر مثل لگراند و نگزنس نسبت به سایر برندها بالاتره؛ اما، در عوض همیشه از کارایی درست اونو اطمینان خاطر خواهید داشت. در این آموزش نصب کیستون شبکه، با نحوه‌ی اجرای این کار آشنا شدیم و گفتیم که چطور باید استانداردهای درست را برای نصب کردن کیستون به کار ببرید.

سوالات متداول

آیا میشه یک کیستون Cat7 را برای کابل‌های cat5e استفاده کرد؟

در عمل چنین کاری امکانپذیره؛ ولی برای کابل‌های هر رده شما باید کیستون‌های همرده بخرید. به بیان دیگر، با این کار شما سرعت cat5e خواهید داشت نه Cat7.

آیا نصب کیستون‌های شیلددار و بدون شیلد به یک صورت هست؟

بله کار اصلی که باید انجام بشه دقیقا مطابق همین مراحلی هست که گفته شد. اما در کیستون‌های روکش‌دار بعد از نصب کیستون باید روکش به شکل درستی روی کیستون قرار داده بشه.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
Article Rating
اشتراک در
اطلاع از
0 Comments
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x